ΑρχικήinetΧαράς ευαγγέλια για τους χρήστες των Mac - Δωρεάν από εδω και...

Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες των Mac – Δωρεάν από εδω και πέρα το λογισμικό της Apple

Μετά από τις βελτιώσεις στο λογιμσικό των tablet iPad και των λάπτοπ MacBook, σήμερα η Apple ανακοίνωσε μνημειώδη νέα σχετικά με το παλαιότερο λειτουργικό λογισμικό: δε θα χρεώνει για την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, Mac OS X 10.9 Mavericks, σπάζοντας την παράδοση που μετράει πάνω από 16 χρόνια. Δεκαοκτώ χρόνια νωρίτερα, η τεχνολογικά κυριαρχούσα εταιρία “έβγαλε” σχεδόν το μισό προυπολογισμό της πουλώντας άδειες χρήσης του λογισμικού της. Τώρα, όπως επιβεβαίωσε η Apple, οι τιμές του OS κατευθύνονται προς μηδενική χρέωση.

Οι τιμές του λογισμικού της Apple κυμάνθηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μετά απο τέσσερις εκδόσεις στην τιμή των 129$, η Apple έριξε την τιμή σε μόλις 29$ με το λογισμικό του 2009, OS X 10.6 Snow Leopard, ακολουθούμενο από την περσινή έκδοση OS X Mountain Lion στα 19$. Η Microsoft, βασσίλισα στα λογισμικά συστήματα στα μέσα του ’80 και του ’90, ακόμα χρεώνει τους κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ήδη εγκατεστημένα λογισμικά. Αυτού του είδους η προώθηση όμως μαραζώνει, με την Apple να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία στον τομέα. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε οτι, όπως και η Apple, δε θα χρεώσει τους καταναλωτές για την τελευταία σουίτα της, Windows 8.1.

Πλέον, για τον μέσο καταναλωτή, η αλλαγή στη τιμή των λογισμικών της Apple δε θα είναι τόσο προφανής. Όμως, για τoυς μετόχους της Microsoft, η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από τρομακτική, γιατί σημαίνει ότι θα πρέπει να εξομαλύνει αλλίως το 25% του προυπολογισμού που έχασε με την επιχειρηματική κίνηση της Apple.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS