ΑρχικήinetΕφαρμογή του iPhone εντοπίζει δορυφόρους-κατασκόπους

Εφαρμογή του iPhone εντοπίζει δορυφόρους-κατασκόπους

Σε περίπτωση που είστε από τα άτομα που νοιάζονται ιδιαίτερα για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής ή είστε απλά παρανοϊκοί με το διάστημα και την «κατασκοπεία», μία νέα εφαρμογή για το iPhone σας ενημερώνει πότε μπορεί να παρακολουθεί τη ζωή σας ένας δορυφόρος.

Η Orbit Logic δημιούργησε το SpyMeSat, μία εφαρμογή που στέλνει στο χρήστη ειδοποιήσεις όταν κατασκοπευτικοί δορυφόροι και δορυφόροι απεικόνισης ζουμάρουν πάνω από το κεφάλι του ή μπορεί να τραβούν φωτογραφία.

Στην οθόνη του τηλεφώνου εμφανίζεται ένας δυναμικός χάρτης που δείχνει τις τροχιές και τη θέση των δορυφόρων, καθώς και την επόμενη φορά που αναμένεται να ξαναπεράσει ο δορυφόρος από την καθορισμένη θέση του χρήστη.

Το SpyMeSat χρησιμοποιεί πολλαπλές πηγές για τα δεδομένα που συλλέγει όπως, για παράδειγμα, τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βορείου Αμερικής (NORAD). Τα δεδομένα αυτά συγχωνεύονται με όλες τις διαθέσιμες δημόσιες πληροφορίες για τους εμπορικούς και διεθνείς δορυφόρους απεικόνισης και η εφαρμογή εμφανίζει στην οθόνη του iPhone την τροχιά των δορυφόρων που ενδεχομένως να βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία του χρήστη αλλά και ειδοποιήσεις όταν κάποιος από αυτούς που τραβάνε φωτογραφίες ή ανιχνεύουν ραντάρ βρίσκονται σε εμβέλεια.

Όλοι οι δορυφόροι απεικόνισης της εφαρμογής βρίσκονται σε χαμηλή γήινη τροχιά και σε ύψος 805 χιλιομέτρων από τη Γη. Μερικοί από αυτούς είναι οι: GeoEye, ο γαλλικός SPOT-5, ο CartoSat-2A της Ινδίας και ο καναδέζικος RADARSAT-2.

Φυσικά, όταν έρχεται μία ειδοποίηση ότι περνάει δορυφόρος απεικόνισης πάνω από τη θέση του χρήστη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο δορυφόρος τράβηξε και φωτογραφία του, καθώς η κάμερα μπορεί να είναι σε ανενεργή λειτουργία ή να κοιτάει μακριά από το Γη, προς το διάστημα.

Το SpyMeSat δεν περιλαμβάνει όλα τα διαστημικά σκάφη απεικόνισης. Κανένας μυστικός δορυφόρος απεικόνισης από οποιοδήποτε κράτος δεν δημοσιοποιεί πληροφορίες σχετικά με την τροχιά του και έτσι αυτοί δεν εμφανίζονται στην εφαρμογή. Το SpyMeSat εμφανίζει μόνο πληροφορίες που είναι ανοιχτές και δημόσιες.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με iOS 6 ή νεότερη έκδοση και είναι διαθέσιμη για iPhone, iPad και iPod Touch. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αποκτήσουν από το iTunes στην τιμή των 1,99 δολαρίων.

Πηγή: Space

 

Πηγή: enet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS