ΑρχικήinetΜετά τις Google - Microsoft, και η Samsung ετοιμάζει "έξυπνα γυαλιά"

Μετά τις Google – Microsoft, και η Samsung ετοιμάζει “έξυπνα γυαλιά”

Ένας ένας οι τεχνολογικοί κολοσσοί παίρνουν θέση στην μάχη των wearable κι έτσι μετά την Microsoft είναι η σειρά της Samsung να απασχολήσει τον Tύπο με τα δικά της υπό ανάπτυξη έξυπνα γυαλιά.

Η αποκάλυψη έγινε μέσω μιας ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε νωρίτερα μέσα στον μήνα η εταιρία στις κορεατικές αρχές.

Τα σχέδια και οι πληροφορίες που δόθηαν στους αρμόδιους αφορούν ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών τύπου Google Glass το οποίο θα φοριέται κυρίως σε αθλητικές δρασηριότητες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν την κατατεθειμένη πατέντα “To σχέδιο απεικονίζει έναν τύπο γυαλιών με ενσωματωμένα ακουστικά τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις και να απολαμβάνει την μουσική κατά την άσκησή του”.

Τα γυαλιά θα συνδέονται με μια συσκευή smartphone (μας θυμίζει την περίπτωση του Galaxy Gear) και θα προβάλλουν ειδοποιήσεις απελευθερώνοντας τα χέρια του χρήστη  τα οποία θα απασχολούνται σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Οι φακοί των γυαλιών θα είναι διαφανείς ή ημιδιαφανείς.

Φαίνεται πως η αγορά των smartphones έχει ανακαλύψει φβέβα χρυσού με τα wearable παρόλο που η υλοποίηση των projects “κολλάει” σε τεχνικές δυσκολίες όπως η κατασκευή μπαταριών για τέτοιου τύπου συσκευές.

Πρόσφατα η LG Chem που κατασκευάζει μπαταρίες για συσκευές των Apple και LG, παρουσίασε έναν τύπο μπαταρίας με τη μορρφή καλωδίου για την αξιοποίησή του σε wearable συσκευές.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS