ΑρχικήsecurityΠρωταρχικός στόχος των hackers οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας...

Πρωταρχικός στόχος των hackers οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας

Η εταιρεία ασφάλειας Alert Logic εξέδωσε μια έκθεση με θέμα την ασφάλεια των πληροφοριών στον τομέα της ενέργειας.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά τις απειλές του κυβερνοχώρου, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τους καθιστούν ως ευάλωτους και δελεαστικούς στόχους.

Πρώτα από όλα, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις ενέργειας διαθέτουν εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες. Ωστόσο, λόγω της υιοθέτησης της τάσης BYOD και λόγω των εργολάβων που έχουν πρόσβαση στα συστήματά τους, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ώστε αυτά να παραβιαστούν.

«Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και συνεπώς αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους hackers», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alert Logic, Stephen Coty.

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι ο ενεργειακός τομέας στοχοποιείται συχνότερα σε σχέση με άλλες βιομηχανίες. Για παράδειγμα, το 34% των οργανισμών που συμμετείχαν στην εξάμηνη μελέτη της Alert Logic δήλωσαν ότι δέχτηκαν επιθέσεις τύπου brute force. Όπως αποδείχτηκε, το 64% των εταιρειών αυτών δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ενέργειας.

Επιπλέον το 13% των οργανισμών παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα malware ή botnet, με το 61% των εταιρειών να δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της ενέργειας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS