ΑρχικήsecurityΟι διαδικτυακοί εγκληματίες κλέβουν στοιχεία μέσω του Ιταλικού Ταχυδρομείου

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες κλέβουν στοιχεία μέσω του Ιταλικού Ταχυδρομείου

Μια νέα εκστρατεία έχει κάνει την εμφάνισή της, η οποία έχει σχεδιαστεί από διαδικτυακούς εγκληματίες για να ξεγελάσει τους πελάτες του Ιταλικού Ταχυδρομείου, με σκοπό να παραδώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Ωστόσο, οι ειδικοί από την Sophos έχουν εντοπίσει το ψεύτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο χρησιμοποιεί κάποιες παλιές αλλά ενδιαφέρουσες τεχνικές.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γραμμένα στα ιταλικά, με τίτλο «Χρήσιμες πληροφορίες για το νέο σύστημα ασφάλειας» και παροτρύνει τους δικαιούχους να κάνουν λήψη ενός συνημμένου εντύπου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για να κάνουν πιο νόμιμη την εμφάνιση, την ψεύτικη ειδοποίηση των Ιταλικών Ταχυδρομείων, ενημερώνει τους δικαιούχους ότι για να ανοίξουν τη φόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό πρόσβασης, το οποίο περιλαμβάνεται στο περιεχόμενο του email.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η τακτική μπορεί να κάνει την επίθεση λιγότερο επιτυχή, δεδομένου ότι οι χρήστες που δεν έχουν διαβάσει ολόκληρο το μήνυμα και έχουν ανατρέξει να ανοίξουν το συνημμένο δεν θα καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στη σελίδα phishing. Από την άλλη πλευρά, η χρήση ενός κωδικού, μπορεί να προσθέσει κάποια αξιοπιστία στην απάτη.

Η χρήση ενός κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε, επίσης, να αποτρέψει στο λογισμικό ασφάλειας να εντοπίσει ότι το αρχείο HTML συνδέεται με μια κακόβουλη σελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS