ΑρχικήsecurityΝέα απάτη στο Facebook: “Φοβερό hack για το Social Empires”

Νέα απάτη στο Facebook: “Φοβερό hack για το Social Empires”

Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τις δημοσιεύσεις σχετικά με την εξαπάτηση του δημοφιλούς online παιχνιδιού στρατηγικής, Social Empires.

Οι ειδικοί της Bitdefender αναφέρουν ότι τα δημοσιεύματα έχουν σχεδιαστεί για να παρασύρουν τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα όπου θα τους ζητηθεί να συμπληρώσουν όλα τα είδη των ψεύτικων ερευνών, καθώς και να παραδώσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες. Δυστυχώς, πάνω από 135.000 χρήστες έχουν ήδη εξαπατηθεί.

Οι ψεύτικες δημοσιεύσεις γράφουν κάτι σαν αυτό: “Awesome! Social Empires Cheat GOT 99999990 GOLD, FOOD, WOOD, STONE and 10000 Cash 100% Working try now!”

Όταν τα μέλη του Facebook κάνουν κλικ στον σύνδεσμο που έχει η κοινοποίηση, ανακατευθύνονται σε ένα νέο blog του Blogspot, όπου του ζητείται να κοινοποιήσουν το μήνυμα σε πέντε fan pages που προωθούν απάτες και παραβιάσεις.

Μόλις γίνει αυτό, με βάση την τοποθεσία τους, εμφανίζεται στα θύματα μια σελίδα που τους ζητά να ολοκληρώσουν την έρευνα. Για να κάνει τα πάντα να φαίνονται πραγματικά, εμφανίζει τα λογότυπα κάποιων εταιρειών παροχής ασφάλειας.

Όπως πάντα, δεν υπάρχει κάποιο «κόλπο – hack». Αντιθέτως, τα θύματα βοηθούν τους διαδικτυακούς εγκληματίες στην προώθηση της σελίδας τους. Επιπλέον, οι απατεώνες κερδίζουν χρήματα κάθε φορά που συμπληρώνεται μια έρευνα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κακόβουλους σκοπούς.

Τα ονόματα των δημοφιλών παιχνιδιών γίνονται συχνά αντικείμενα εκμετάλλευσης μέσω παρόμοιων απατών. Αυτός είναι ο λόγος που οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν κάνουν Like στα δημοσιεύματα ή πριν αποδεχτούν να λάβουν μέρος σε μια έρευνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS