ΑρχικήinetΤο 51% των εργαζομένων θα αντέβαινε τις πολιτικές που απαγορεύουν τη χρήση...

Το 51% των εργαζομένων θα αντέβαινε τις πολιτικές που απαγορεύουν τη χρήση προσωπικών συσκευών στο χώρο της εργασίας

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Vision Critical για λογαριασμό της Fortinet αποκαλύπτει ότι το 51% των εργαζομένων ηλικίας μεταξύ 21 και 32 ετών, θα αντέβαινε τις πολιτικές των εταιριών που περιορίζουν τη χρήση των προσωπικών συσκευών, τη χρήση cloud υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και τη χρήση διαφόρων τεχνολογικών συσκευών στο χώρο της εργασίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 36% από τους 3.200 εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στη μελέτη θα παράβαιναν του κανονισμούς που τους απαγορεύουν τη χρήση cloud λογαριασμών αποθήκευσης, όπως το Dropbox.

Αναφορικά με τεχνολογικές συσκευές, όπως τα Google Glasses και τα έξυπνα ρολόγια, το 48% θα αντέβαινε επίσης τους κανονισμούς, αν απαγόρευαν την χρήση τους στον εργασιακό χώρο.

Το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τεχνολογίες αυτές θα χρησιμοποιούνται ευρέως στην εργασία άμεσα, ενώ το 33% πιστεύει ότι θα χρησιμοποιούνται ευρέως μόνο από τη στιγμή που θα γίνουν πιο προσιτές οικονομικά.

Όσον αφορά τις cloud υπηρεσίες αποθήκευσης, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες διαθέτουν έναν τουλάχιστον cloud λογαριασμό και το 70% παραδέχεται τη χρήση τους για αποθήκευση δεδομένων που σχετίζονται με την εργασία τους.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 12% χρησιμοποιεί τους προσωπικούς του λογαριασμούς cloud για την αποθήκευση εταιρικών κωδικών πρόσβασης, 16% για χρηματοοικονομικές πληροφορίες, 33% για δεδομένα πελατών, και 22% για κρίσιμα εταιρικά έγγραφα.

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που συμμετείχαν στη μελέτη παραδέχθηκαν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης με αποτέλεσμα την απώλεια προσωπικών ή εταιρικών δεδομένων. Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ενημέρωνε τον εργοδότη του, σε περίπτωση παραβίασης που θα οδηγούσε σε απώλεια εταιρικών δεδομένων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS