ΑρχικήinetH Αστυνομία χρησιμοποιεί το Google Maps για την ανακάλυψη περιοχών καλλιέργειας μαριχουάνα...

H Αστυνομία χρησιμοποιεί το Google Maps για την ανακάλυψη περιοχών καλλιέργειας μαριχουάνα

Όπως διαπιστώνουμε μέρα με την ημέρα η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν καταστήσει τα πάντα. Η δωρεάν πρόσβαση σε λεπτομερείς δορυφορικές φωτογραφίες ολόκληρου του πλανήτη είναι κάτι που ακουγόταν επιστημονική φαντασία, μόλις πριν από μια δεκαετία.

Το Google Maps, μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, πως η τεχνολογία είναι παντού.

Για παράδειγμα, οι δορυφορικές εικόνες κατέστησαν δυνατό σε οργανισμούς να αναζητούν φοροφυγάδες, με πολυτελείς οικίες, ενώ δήλωναν χαμηλό εισόδημα.

Όμως, τις περισσότερες φορές, οι εικόνες αυτές χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση περιοχών καλλιέργειας μαριχουάνα, ειδικά στην έρημο των ΗΠΑ. Οι περιοχές αυτές, είναι κρυμμένες σε απομακρυσμένα μέρη και περιβάλλονται από πυκνά δάση και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.

Είναι όμως, πολύ εύκολο να εντοπιστούν από πάνω και δεν αποτελεί καμία έκπληξη, το γεγονός ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να τις βρεί.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, η τοπική αστυνομία στο Όρεγκον, όπου η ιατρική κατανάλωση μαριχουάνας είναι νόμιμη, εντόπισε ότι ο Curtis W. Croft καυχιόταν για τα κατορθώματά του στη συγκεκριμένη περιοχή. Η αστυνομία χρησιμοποίησε το Google Earth για να αναζητήσει την τοποθεσία του σπιτιού του Croft και εντόπισε μια μεγάλη περιοχή καλλιέργειας, όπως αναφέρει το Google Earth Blog.

Δεν χρειάστηκε λοιπόν, πολύς χρόνος για τους αστυνομικούς να λάβουν στη συνέχεια εναέρια επιβεβαίωση ότι το χωράφι ήταν ακόμα εκεί και έπειτα να συλλάβει τον Croft, ο οποίος είχε άδεια καλλιέργειας για πολύ μικρότερες ποσότητες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS