ΑρχικήinetΕξετάζει την δημιουργία "εγχώριου Internet" η Γερμανία;

Εξετάζει την δημιουργία “εγχώριου Internet” η Γερμανία;

safe_internetΣύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέoυ τοπικού Διαδικτύου που θα αποτρέπει τυχόν υποκλοπές, όπως έγινε πρόσφατα με το τηλέφωνο της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η NSA ευθύνεται για την υποκλοπή αυτή, ενώ αναφέρουν πως στην αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο είχε στηθεί το κέντρο υποκλοπών των Γερμανών αξιωματούχων.

Ο Αμερικανός  Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε όμως πως γνώριζε μέχρι πρόσφατα για την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιας δραστηριότητας, ενώ παράλληλα η Γερμανίδα Καγκελάριος αλλά και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία είναι σε αναβρασμό.

Ένα καινούργιο “γερμανικό” Διαδίκτυο θα διαθέτει τον περιορισμό ότι οι Γερμανοί δεν θα είναι σε θέση να επισκέπτονται υπηρεσίες όπως το Google και το Facebook, καθώς έχουν δημιουργηθεί εκτός της χώρας.

Η υιοθέτηση ενός νέου εγχώριου Διαδικτύου μπορεί να ακούγεται καλή και ασφαλή ιδέα στη θεωρία, στην πράξη όμως δεν προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Επιπλέον, το νέο αυτό Διαδίκτυο της Γερμανίας θα είναι και περισσότερο ακριβό, κάτι το οποίο δεν θα εκτιμηθεί από τους Γερμανούς χρήστες.

Η προοπτική των ακριβότερων φόρων και υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη πρόσβαση στο υπό σκέψη δίκτυο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αποφυγή των υποκλοπών όπως αναφέρει το Reuters.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS