ΑρχικήinetΝέα έρευνα: Το 38% των παιδιών κάτω των δύο ετών κάνουν χρήση...

Νέα έρευνα: Το 38% των παιδιών κάτω των δύο ετών κάνουν χρήση smartphones ή tablets

662566f4-b9dd-4b03-9c65-0b2b1701c1d8_tabletkid1

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, πάνω από το 1/3 των παιδιών ηλικίας κάτω των 2 ετών κάνουν χρήση των κινητών συσκευών. Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 38% των παιδιών κάτω των 2 ετών έχουν κάνει χρήση tablet ή smartphone.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός διεξήγαγε μια παρόμοια μελέτη το 2011, όπου το ποσοστό αυτό ανερχόταν περίπου στο 10%.

Όταν πρόκειται για καθημερινή χρήση της τεχνολογίας, οι αριθμοί συνεχώς αυξάνονται. Το ποσοστό των παιδιών που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές σε καθημερινή βάση έχει υπερδιπλασιαστεί.

Η 40σέλιδη έκθεση της ομάδας, περιέχει πολλά στατιστικά στοιχεία, πολλά από τα οποία είναι πιθανό να σας κάνουν να στεναχωρηθείτε όσον αφορά τη συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση της παιδικής ηλικίας. Το 2011, για παράδειγμα, τα παιδιά κάτω των 8 ετών δαπανούσαν, κατά μέσο όρο, περίπου πέντε λεπτά την ημέρα στα smartphones και τα tablets. Το 2013, ο χρόνος τριπλασιάστηκε στα 15 λεπτά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρική (AAP) συνιστά ότι, τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να περνούν χρόνο μπροστά σε οθόνες, συμπεριλαμβανομένου των τηλεφώνων, των tablets και της τηλεόρασης. Ο εγκέφαλος του παιδιού αναπτύσσεται ραγδαία κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ετών και τα μικρά παιδιά μαθαίνουν καλύτερα από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και όχι με τις οθόνες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS