ΑρχικήinetΣτο 73% έχει αυξηθεί η διείσδυση του internet στην Ελλάδα

Στο 73% έχει αυξηθεί η διείσδυση του internet στην Ελλάδα

tromaktikoΑυξάνεται σταθερά η διείσδυση της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα, με τη διείσδυση του internet να αντιστοιχεί στο 73%, ενώ στο 52% έχει αυξηθεί η χρήση των social media.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της τελευταίας έρευνας Web ID της Focus Bari για το μήνα Σεπτέμβριο, ποσοστό 73% των συμμετεχόντων στην έρευνα έκανε χρήση προσωπικού υπολογιστή και είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο έναντι του 71% που ήταν το αντίστοιχο νούμερο τον Ιούνιο και στις δύο περιπτώσεις.

Επιπλέον, στο 65% έχει αυξηθεί το ποσοστό των χρηστών συνδυαστικών πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (double/triple play) έναντι 63% , ενώ πλέον 52% κάνει χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης έναντι 49% τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ποσοστό 35%, έναντι του 32% στην προηγούμενη έρευνα, ήταν χρήστης smartphone, ενώ στο 30% παραμένει το ποσοστό που έχει πρόσβαση στο Internet μέσω κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, ποσοστό 21%, έναντι 20%, αγοράζει μέσω διαδικτύου, ενώ στο ίδιο ποσοστό -21%- έχει αυξηθεί το ποσοστό των καταναλωτών που χρησιμοποιεί εφαρμογές στο smartphone του. Ειδικά για τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου η Focus Bari επισημαίνει ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί.
newmoney.gr

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS