ΑρχικήsecurityΤο 93% των εταιρειών διατηρούν σε σταθερά επίπεδα ή αυξάνουν τις επενδύσεις...

Το 93% των εταιρειών διατηρούν σε σταθερά επίπεδα ή αυξάνουν τις επενδύσεις τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

93-of-Companies-Maintain-or-Increase-Investment-in-Cyber-Security-Study-Shows-395358-2

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ασφάλειας EY, το 93% των εταιρειών παγκοσμίως σχεδιάζουν τη διατήρηση ή ακόμα και την αύξηση των επενδύσεών τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, το 83% από τα 1900 ανώτατα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένα από τη σημερινή κατάσταση της επιχείρησής τους, όσον αφορά τα επίπεδα της κυβερνοασφάλειας.

«Η 16η ετήσια Παγκόσμια Έρευνα Ασφάλειας Πληροφοριών δείχνει ότι οι οργανισμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται ακόμη να λάβουν περαιτέρω μέτρα – άμεσα. Υπάρχουν ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψην την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Paul van Kessel, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το 31% των οργανισμών έχουν καταγράψει μια αύξηση τουλάχιστον 5% στον αριθμό των περιστατικών ασφάλειας που έχουν βιώσει.

Όσον αφορά τις επενδύσεις για την κυβερνοασφάλεια, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι σχεδιάζουν την αύξηση του προϋπολογισμού τους κατά τουλάχιστον 5%, το επόμενο έτος. Ωστόσο, το 65% από αυτούς δηλώνουν ότι ο προϋπολογισμός τους δεν επαρκεί πλήρως ώστε να επιτύχουν το επιδιωκόμενο επίπεδο ασφάλειας. Το ποσοστό αυό αυξάνεται σε 71% όταν πρόκειται για εταιρείες που έχουν έσοδα 10 εκατ. δολαρίων ( € 1.380.000 ) ή λιγότερα.

«Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση των οργανισμών σήμερα», σημείωσε το ηγετικό στέλεχος της EY, Ken Allan .

«Και ενώ τα κονδύλια για την καινοτομία της ασφάλειας αυξάνονται, επιτρέποντας στους οργανισμούς να διοχετεύσουν περισσότερους πόρους προς καινοτόμες λύσεις για την προστασία τους από μελλοντικές απειλές – πολλοί επαγγελματίες της ασφάλειας των πληροφοριών συνεχίζουν να αισθάνονται ότι οι προϋπολογισμοί τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων στον κυβερνοχώρο».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS