ΑρχικήinetΑποκαλυπτήρια για το Nexus 5 και το Android 4.4 (KitKat)

Αποκαλυπτήρια για το Nexus 5 και το Android 4.4 (KitKat)

Το νέο smartphone αναπτύχθηκε από την Google πάλι σε συνεργασία με την LG.

nexus_5Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το νέο smartphone στη σειρά Nexus. Ο λόγος για το Nexus 5, το οποίο όπως και το προηγούμενο μοντέλο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την LG. Έτσι, από την άποψη του ντιζάιν, αλλά και πολλών υποσυστημάτων που ενσωματώνει, το «έξυπνο» κινητό θυμίζει αρκετά το LG G2, τη νέα «ναυαρχίδα» της κορεατικής εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Nexus 5 διαθέτει οθόνη 4,95 ιντσών και Full HD ανάλυσης, με αρκετά μικρά πλαίσια. Επίσης, ενσωματώνει έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 και μνήμη Ram 2 GB. Κάτι που σημαίνει ότι σε επιδόσεις είναι εφάμιλλο με τα καλύτερα Android κινητά της αγοράς.

Πέρα από τη μεγαλύτερη ταχύτητα, μία ακόμη σημαντική αναβάθμιση συγκριτικά με το Nexus 4 είναι πως υποστηρίζει σύνδεση και σε δίκτυα 4G. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με αποθηκευτικό χώρο 16 και 32 GB, ενώ επίσης διαθέτει κύρια κάμερα 8 Megapixel με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης και νέο φακό που, όπως υποστηρίζει η Google, βελτιώνει τις νυκτερινές λήψεις.

Το Nexus 5 ξεκίνησε ήδη να πωλείται στις ΗΠΑ από 349 δολάρια, μέσα από το Google Play Store, ενώ είναι το πρώτο που ενσωματώνει το επίσης νέο Android 4.4 (KitKat). Η νέα έκδοση του λειτουργικού της Google συνοδεύεται από μια βελτιωμένη εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων, διαθέτει την καινούρια αναβάθμιση του Hangouts που ενοποιεί τα SMS με τις υπόλοιπες μορφές ιντερνετικής επικοινωνίας, και κάνει πιο εύκολη την ασύρματη εκτύπωση. Επίσης, ενσωματώνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της Google.

Πάντως, μάλλον η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει είναι πως έχει μικρότερες απαιτήσεις σε μνήμη, με συνέπεια να μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε συσκευές με RAM μόλις 512 MB. Κάτι που σημαίνει πως δίνει τέλος στην εποχή όπου τα τηλέφωνα χαμηλής και μεσαίας οικονομικής κατηγορίας κυκλοφορούσαν με μια παλιότερη έκδοση του Android και δεν αναβαθμίζονταν ποτέ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Sundar Pichai της Google, το Android 4.4 (KitKat) δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κατασκευαστή να εφοδιάσει όλες τις συσκευές που θα κυκλοφορήσει το 2014 με την πιο «φρέσκια» έκδοση του λειτουργικού.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS