Αρχικήinet«Manifesto for the Truth» από τον Edward Snowden

«Manifesto for the Truth» από τον Edward Snowden

Edward-Snowden-Publishes-quot-Manifesto-for-the-Truth-quot-396691-2

Ο καθένας μας έχει, λίγο ή πολύ, έχει παρακολουθήσει τις διαρροές της NSA εδώ και μήνες, με τις περισσότερες από τις ιστορίες να προέρχονται από δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Τώρα, ο Snowden έχει κάνει ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός και δημοσίευσε μια επιστολή δική του, στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

Σε μια επιστολή με τίτλο «A Manifesto for the Truth», ο καταγγέλλων μιλά για την NSA και το Βρετανό ομόλογό του και την επιθυμία τους να συνεχίσουν την μαζική επιτήρηση χωρίς εποπτεία.

«Ο κόσμος έχει μάθει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την ανεύθυνη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών και, μερικές φορές, για παράνομα προγράμματα επιτήρησης. Μερικές φορές οι οργανισμοί σκόπιμα προσπαθούν να αποφύγουν τα υψηλόβαθμα στελέχη ή το κοινό που ελέγχουν,» έγραψε ο Edward Snowden.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι, ενώ η NSA και η GCHQ φαίνεται να είναι οι χειρότεροι παραβάτες, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής, η μαζική παρακολούθηση είναι πράγματι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτά τα προγράμματα δεν είναι μόνο απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, απειλούν επίσης τις ανοικτές κοινωνίες και την ελευθερία. Η ύπαρξη της τεχνολογίας κατασκοπείας δεν θα πρέπει να καθορίζει την πολιτική. Έχουμε ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι οι νόμοι και οι αξίες μας περιορίζουν τα προγράμματα παρακολούθησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» γράφει ο Snowden.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η επιστολή εστάλη την Παρασκευή από τη Μόσχα και από ένα “κλειδωμένο κανάλι”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS