ΑρχικήinetBill Gates: "Ε, όχι και να δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση στο Internet...

Bill Gates: “Ε, όχι και να δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση στο Internet από το εμβόλιο για την ελονοσία”

“Η τεχνολογία είναι κάτι εκπληκτικό”, σημειώνει ο Bill Gates σε συνέντευξή του στους Financial Times, “αλλά δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο”.

bill-gates-640x334

Μιλώντας ο συνιδρυτής της Microsoft στην εφημερίδα, σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς, ανέφερε ότι οι βελτιώσεις στους τομείς της τεχνολογίας μπορούν να έχουν τα οφέλη τους, ωστόσο δεν μπορούν να συναντήσουν τις ανάγκες όσων βρίσκονται σε απόγνωση.

“Αγαπώ την τεχνολογία” σημειώνει ο Gates, “αλλά όταν μιλάμε για τη βελτίωση της ζωής μας, έχουμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά πράγματα, όπως η επιβίωση και η διατροφή των παιδιών”.

“Τα PC, όσον αφορά την ιεραρχία των ανθρώπινων αναγκών, δεν είναι ούτε καν στην πρώτη πεντάδα” συνεχίζει… “Εάν νομίζετε ότι η συνδεσιμότητα είναι το κλειδί, εγώ δεν το νομίζω”…

Όταν ρωτήθηκε από τους Financial Times αν η πρόσβαση στο Internet είναι πιο σημαντική από κάτι άλλο, όπως π.χ. η εύρεση ενός εμβολίου για την ελονοσία ανέφερε “Σαν προτεραιότητα, είναι αστεία (μια τέτοια σύγκριση)”.

Τα σχόλια του Gates έρχονται λίγους μήνες αφότου ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg και άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας ανακοίνωσαν μία “ανθρωπιστική” (κατά την άποψή τους) πρωτοβουλία τους, η οποία έχει ως σκοπό να φέρουν την πρόσβαση στο Internet σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Bill Gates εδώ.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS