ΑρχικήinetΑπαγορεύτηκαν tablets και smartphones σε κυβερνητικές συνεδριάσεις στη Βρετανία

Απαγορεύτηκαν tablets και smartphones σε κυβερνητικές συνεδριάσεις στη Βρετανία

iPad_1Η κυβέρνηση της Βρετανίας, έχει υιοθετήσει τη χρήση tablets επισήμως, αφού παρήγγειλε iPads για τα μέλη του κοινοβουλίου ενώ σχεδίασε και μία εφαρμογή ειδικά για τον Πρωθυπουργό David Cameron.

Φαίνεται όμως πως τελευταία, για λόγους ασφαλείας απαγορεύτηκε η χρήση των iPad κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλες ευαίσθητες κυβερνητικές συναντήσεις.

Ο φόβος αφορά σε ηλεκτρονικούς “κοριούς” οι οποίοι πιθανώς να έχουν εγκατασταθεί σε συσκευές υπουργών και άλλων αξιωματούχων της Βρετανικής κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό, όσοι συμμετέχουν σε σχετικές συνεδριάσεις υποχρεούνται να βάλουν τις φορητές συσκευές τους σε ειδικές ηχομονωτικές θήκες, όπως μεταδίδουν οι Telegraph και Independent.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως οι φόβοι αφορούν κυρίως για κατασκοπία από την Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και το Πακιστάν, χώρες οι οποίες μαζί με τις ΉΠΑ έχουν την τεχνολογία και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το μικρόφωνο ενός tablet ή ενός smartphone ακόμη και όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS