ΑρχικήsecurityΟι ειδικοί προειδοποιούν για διάδοση του Banking Trojan Caphaw μέσω Skype

Οι ειδικοί προειδοποιούν για διάδοση του Banking Trojan Caphaw μέσω Skype

Expert-Warns-of-Caphaw-Banking-Trojan-Distributed-via-Skype

Σύμφωνα με τον ερευνητή της Panda Security, Bart Blaze, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το  Skype για τη διανομή του Caphaw (Shylock) malware. Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιείται για τη στόχευση πελατών μεγάλων τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το banking trojan Caphaw αποστέλλει ένα κακόβουλο αρχείο σε όλες τις επαφές του θύματος. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες επιθέσεις, δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα που να συνοδεύει το αρχείο. Συνήθως οι χρήστες παρακινούνται να δουν κάποιες φωτογραφίες ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ενδιαφέρον περιεχόμενο μέσω κακόβουλων συνδέσμων.

Για να προστατευτείτε από τέτοιου είδους απειλές, συνίσταται να μην λαμβάνετε  άγνωστα αρχεία, ειδικά αν είναι εκτελέσιμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το Skype σας έχει ρυθμιστεί κατάλληλα, έτσι ώστε μόνο οι προσωπικές σας επαφές να έχουν την δυνατότητα να σας στέλνουν μηνύματα και αρχεία.

Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης, σαρώστε τον υπολογιστή σας με ένα ενημερωμένο antivirus. Τέλος, ως προληπτικό μέτρο, συνίσταται να αλλάζετε τους κωδικούς σας πρόσβασης και να παρακολουθείτε τακτικά τον τραπεζικό σας λογαριασμό για τυχόν μη εγκεκριμένες συναλλαγές .

Για πρόσθετες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog του Bart Blaze.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS