ΑρχικήinetΣτοιχεία για 8 συσκευές ζήτησαν από την Apple οι ελληνικές αρχές

Στοιχεία για 8 συσκευές ζήτησαν από την Apple οι ελληνικές αρχές

Κατά το 1ο εξάμηνο του 2013, η χώρα μας δεν ζήτησε δεδομένα για λογαριασμούς iTunes και iCloud.

applebuildingΤη νέα έκθεση διαφάνειας, η οποία καλύπτει το 1ο εξάμηνο του 2013, ανακοίνωσε η Apple. Στην έκθεση υπάρχει κατ’ αρχάς μια λίστα αναφορικά με τον αριθμό των επίσημων αιτημάτων για την παροχή πληροφοριών από λογαριασμούς iTunes και iCloud.

Στη συγκεκριμένη λίστα, από την οποία απουσιάζει η Ελλάδα, φιγουράρουν στην πρώτη θέση οι ΗΠΑ, με 1.000-2.000 αιτήματα για 2.000-3.000 λογαριασμούς, με την εταιρεία να παρέχει στοιχεία για 0-1.000 λογαριασμούς. Η αμερικανική νομοθεσία δεν επιτρέπει στην Apple να δημοσιοποιήσει ακριβείς αριθμούς, κάτι που επισημαίνει και κατακρίνει στην έκθεσή της.

Ακόμη κι έτσι, όμως, τα αιτήματα των αρχών στις ΗΠΑ φαίνεται πως ήταν κατά πολύ περισσότερα από αυτά που δέχθηκε η εταιρεία στη Βρετανία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 127. Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ισπανία, με 102 αιτήματα.

Πάντως, η Apple υποστηρίζει πως στις περισσότερες περιπτώσεις ζητήθηκε η συνδρομή της για τη διαλεύκανση ληστειών ή άλλων ποινικών αδικημάτων.

Στην έκθεση παρατίθεται και ένας δεύτερος κατάλογος με τα «αιτήματα για συσκευές», με τα οποία οι αρχές ζητούν πληροφορίες όπως τα στοιχεία που υπέβαλε ο χρήστης για να καταχωρίσει τη συσκευή του ή την ημερομηνία που η συσκευή πρωτοσυνδέθηκε σε κάποια υπηρεσία της Apple.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και οι ελληνικές αρχές, με δύο αιτήματα για 8 συνολικά συσκευές, στα οποία ανταποκρίθηκε η Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αιτήματα αυτού του είδους στην πλειονότητά τους αφορούν «κλεμμένες ή χαμένες συσκευές».

Στις δύο πρώτες θέσεις αυτού του καταλόγου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία, με 3.542 και 2.156 αιτήματα, αντίστοιχα.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS