ΑρχικήsecurityO Chrome προστατεύει τώρα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης απλού κειμένου με ένα...

O Chrome προστατεύει τώρα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης απλού κειμένου με ένα κύριο κωδικό πρόσβασης

Chrome-Now-Protects-Saved-Plain-Text-Passwords-with-a-Master-Password

Η Google φαίνεται να λαμβάνει κάποια μέτρα για μια πιθανή ευπάθεια στο Chrome, αν και είναι μικρής σημασίας. Ο Chrome password manager δίνει τη δυνατότητα να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου.

Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, εάν πρέπει να ελέγξετε ποιος είναι ο κωδικός για κάποιο site, και είναι πολύ ασφαλές, εφ’ όσον δεν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας τυχαία άτομα.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες ήταν ανήσυχοι με την ιδέα ότι ο καθένας με πρόσβαση στον υπολογιστή τους, είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνάδελφο, θα μπορούσε να ανακαλύψει τους κωδικούς πρόσβασης σε πολλές από τις online υπηρεσίες τους με λίγα μόνο κλικ.

Όταν το θέμα αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ορισμένοι χρήστες αντέδρασαν, αλλά η Google υπερασπίστηκε το χαρακτηριστικό λέγοντας ότι ο καθένας με πρόσβαση στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να κάνει ήδη, λίγο πολύ, ό, τι ήθελε, όπως να έχει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης.

Τώρα, όμως, η Google φαίνεται να λαμβάνει μέτρα για το ζήτημα, καθώς έχει προσθέσει μια νέα πειραματική «σημαία» στην έκδοση του Chrome για Mac, που όταν ενεργοποιηθεί, απαιτεί από τους χρήστες να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους, χρησιμοποιώντας τον κωδικό του Mac OS X, προτού τους επιτραπεί να δουν του κωδικούς πρόσβασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS