ΑρχικήsecurityΘύμα hacking μεγάλη αλυσίδα λιανικής πώλησης της Αμερικής

Θύμα hacking μεγάλη αλυσίδα λιανικής πώλησης της Αμερικής

harbor-freight-tools-store

Την πραγματοποίηση επίθεσης hacking έναντι του ηλεκτρονικού της συστήματος πληρωμών παραδέχτηκε η Harbor Freight Tools, μια μεγάλη αλυσίδα λιανικής πώλησης με είδη ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανήματα και εργαλεία, η οποία διαθέτει περισσότερα από 450 καταστήματα σε 46 πολιτείες της Αμερικής.

Εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν το κοινό ότι το σύστημα τους δέχτηκε επίθεση πριν από αρκετούς μήνες,

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η παραβίαση επηρεάζει μόνο τις πιστωτικές και χρεωστικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 6 Μαΐου και 30 Ιουνίου του 2013 στα καταστήματα της εταιρείας.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των καρτών των πελατών.

“Σε περίπτωση που διαπιστώσετε μη εγκεκριμένη χρέωση του λογαριασμού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτα σας. Οι μεγάλες εταιρείες πιστωτικών καρτών συνήθως εγγυώνται στους κάτοχους ότι δεν φέρουν ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές” δήλωσε ο Eric Smidt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harbor Freight Tool.

“Παρακαλώ να είστε σε επιφυλακή και να επανεξετάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση του λογαριασμού σας για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα”, τόνισε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS