ΑρχικήsecurityNέα απάτη phishing εκμεταλλεύεται το όνομα της Apple

Nέα απάτη phishing εκμεταλλεύεται το όνομα της Apple

Apple-Phishing-Scam-Account-Info-Change

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Apple και ενημερώνουν τους χρήστες για υποτιθέμενες αλλαγές στα στοιχεία των λογαριασμών τους.

Τα κακόβουλα μηνύματα αποστέλλονται στην πραγματικότητα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών και υποκλοπή των προσωπικών και οικονομικών τους στοιχείων.

Τα παραπλανητικά μηνύματα, με τίτλο “Account Info Change”, αναφέρουν:

“Οι ακόλουθες πληροφορίες για το Apple ID σας ενημερώθηκαν στις 04/11/2013: Διεύθυνση αποστολής ή/και διεύθυνση χρέωσης. Εάν οι αλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά λάθος, ή αν πιστεύετε ότι κάποιος τρίτος έχει αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό σας, συνίσταται να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας αμέσως, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου [link]”.

Σύμφωνα με το Hoax Slayer, οι σύνδεσμοι δεν παραπέμπουν στη γνήσια ιστοσελίδα της Apple, αλλά και σε μια phishing ιστοσελίδα, στην οποία οι χρήστες καλούνται να εισάγουν τα στοιχεία πρόσβασης των Apple λογαριασμών τους, τραπεζικές πληροφορίες, και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Σε περίπτωση που λάβετε  παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι που περιέχουν παραπέμπουν σε μια γνήσια ιστοσελίδα της Apple. Εάν έχετε ήδη παραδώσει τα στοιχεία σας, συνίσταται να αλλάξετε άμεσα κωδικό πρόσβασης και να παρακολουθείτε τακτικά τις κινήσεις του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS