ΑρχικήinetΑίτημα προς το Λευκό Οίκο ζητά το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου...

Αίτημα προς το Λευκό Οίκο ζητά το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου

urls

Μια νέα διαδικτυακή εκστρατεία με σκοπό το μπλοκάρισμα  των ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου έχει ξεκινήσει από πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος απέστειλε σχετικό αίτημα στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

“Αιτούμαστε μεγαλύτερη προστασία και υπευθυνότητα από τους πάροχους internet και από την χώρα μας”, γράφει ο συντάκτης της αναφοράς, που υπογράφει με τα αρχικά M.G.

“Ζητάμε οι άνθρωποι να μπορούν να επιλέγουν αν θα έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο, και αν το επιθυμούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τον πάροχο τους προκειμένου να καταθέσουν σχετικό αίτημα.”

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιμή 5,342 ψήφους. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου “We the People”, για κάθε αίτημα που υποβάλλεται στην ιστοσελίδα και καταφέρει να ξεπεράσει το όριο των 100.000 υπογραφών σε διάστημα ενός μήνα, η κυβέρνηση καλείται να εκδώσει μια επίσημη γραπτή απάντηση σχετικά με το θέμα.

Η αναφορά είναι σαφώς εμπνευσμένη από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του για την προώθηση νέων μέτρων, προκειμένου να αποτρέψει τους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου από την παρακολούθηση ακατάλληλου περιεχομένου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο -το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του 2014- όλες οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου θα είναι μπλοκαρισμένες από προεπιλογή και σε περίπτωση που κάποιος θέλει να απομακρύνει το εν λόγω φίλτρο θα πρέπει να επικοινωνεί με τον πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών προκειμένου να το απενεργοποιήσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS