ΑρχικήinetΞεκλειδώστε το Mac χτυπώντας το iPhone με την εφαρμογή Knock

Ξεκλειδώστε το Mac χτυπώντας το iPhone με την εφαρμογή Knock

550_334_132205To Knock είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή για το iPhone και Mac με την οποία μπορείτε ουσιαστικά να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το κινητό! Το Knock δεν αντικαθιστά τον κωδικό του συστήματος ούτε τροποποιεί άλλες παραμέτρους ασφαλείας.

Οι δύο εφαρμογές δημιουργούν μια ιδιωτική και κρυπτογραφημένη σύνδεση μέσω Bluetooth 4.0 και έτσι όταν το iPhone βρίσκεται κοντά στον υπολογιστή σας έρχεται μια ειδοποίηση ότι μπορείτε να το ξεκλειδώσετε χτυπώντας την οθόνη δύο φορές (σαν να χτυπάτε μια πόρτα). Ακούγεται μαγικό αλλά λειτουργεί!

Θεωρητικά είναι μια σπουδαία υλοποίηση της λειτουργίας του Bluetooth αλλά πρακτικά είναι παντελώς άχρηστη. Γιατί; Διότι για να αναγνωρίσει το διπλό χτύπημα το σύστημα θα πρέπει να πατήσετε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο στον υπολογιστή σας έτσι ώστε να εμφανιστεί το παράθυρο όπου πρέπει να δώσετε τον κωδικό σας. Δηλαδή, θα πρέπει ήδη να έχω κάτσει μπροστά στον υπολογιστή, να τον αγγίξω, στη συνέχεια να χτυπήσω το iPhone και έπειτα να επιστρέψω ξανά στον υπολογιστή. Είναι κυριολεκτικά πιο γρήγορο απλά να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας.

Πηγή: macuser.gr

 

Πηγή: real.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS