ΑρχικήinetΤα selfies αποκτούν δικό τους κοινωνικό δίκτυο

Τα selfies αποκτούν δικό τους κοινωνικό δίκτυο

CDEB2BD980D076B4C4CF3B16C3B5E349

Αν τρελαίνεστε να απαθανατίζετε πορτρέτα του εαυτού σας, τα νέα είναι συγκλονιστικά.

Κοίτα με, εδώ είμαι σε συναυλία της Beyonce, εδώ είμαι μπροστά από τον πάπα, εδώ στον γάμο της κολλητής μου κι εδώ στην τάξη την ώρα που η δασκάλα παραδίδει μάθημα.

Αν σας είναι οικείες αυτές οι προτάσεις, τότε πάσχετε από τη μανία του selfie (της αυτο-προσωπογραφίας), που έχει αγγίξει πλέον δυσθεώρητα επίπεδα στον ηλεκτρονικό μας κόσμο!

Και λες και δεν μας έφταναν τα Instagram, Tumblr και Twitpic, το νέο κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για selfies προσγειώθηκε μόλις στο online σύμπαν.

Την ώρα λοιπόν που η τρέλα με τα αυτο-πορτρέτα έχει αγγίξει ιστορικό ρεκόρ (53 εκατομμύρια φωτογραφίες στο Instagram έχουν το hashtag #selfie, από τις 20-27 Οκτωβρίου η λέξη «selfie» αναφέρθηκε σε status updates του Facebook περισσότερες από 368.000 φορές και άλλα 150.000 tweets σημάνθηκαν ως #selfie), ήταν πολύ λογικό να κάνει την εμφάνισή του το Selfie.im για να κάνει τη μανία… συλλογική υστερία!

selfphotrgra1Αντίθετα λοιπόν από κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο των ημερών μας, η εφαρμογή στοχεύει στο sharing αυθόρμητων στιγμιοτύπων των χρηστών του, χωρίς φίλτρα και φτιασίδια, χωρίς όμως και σχόλια.

Το Selfie επιτρέπει μάλιστα στον χρήστη να καθορίσει τον χρόνο που θα είναι διαθέσιμες οι αυτοπροσωπογραφίες του στους φίλους του, πριν αυτές αυτοκαταστραφούν (4 ώρες, 3 μέρες ή 2 βδομάδες).

selfphotrgra4«Μιλήσαμε για την online επικοινωνία και καταλήξαμε στο ότι μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει να βλέπει φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα και φαγητά, αυτό που προτιμούμε ωστόσο πραγματικά είναι το να βλέπουμε εικόνες με τα ίδια μας τα πρόσωπα». Με τη συλλογιστική αυτή προχώρησε στην ίδρυση της κοινωνικής πλατφόρμας ο ιδρυτής της Joshua Nguyen, ο οποίος εργαζόταν πριν στο Tumblr και το Flickr.

selfphotrgra2Αν είστε λοιπόν από αυτούς που επιδίδονται στο «σπορ» του selfie, το κοινωνικό δίκτυο είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από το App Store (μόνο για συσκευές iOS για την ώρα), απαιτεί ωστόσο λογαριασμό στο Twitter ή το Facebook για να δουλέψει…

selfphotrgra3Πράγματι, όλοι το κάνουν!

 

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS