ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν 29 διαδικτυακοί απατεώνες από τις αρχές του Καναδά, της Γαλλίας και...

Συνελήφθησαν 29 διαδικτυακοί απατεώνες από τις αρχές του Καναδά, της Γαλλίας και της Γερμανίας

29-Card-Fraudsters-Arrested-by-Canadian-French-and-German-Police-397682-2

Οι αστυνομικές αρχές του Καναδά και της Ευρώπης κατάφεραν να εντοπίσουν ένα σημαντικό διεθνές κύκλωμα απατεώνων πιστωτικών καρτών. Οι αρχές του Καναδά, της Γαλλίας και της Γερμανίας συνέλαβαν 29 άτομα, φερόμενα μέλη του κυκλώματος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία ονομάστηκε “Operation Spyglass,” υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαδικτυακού Εγκλήματος της Europol (EC3).

Οι ύποπτοι λέγεται ότι είναι υπεύθυνοι για τον χειρισμό συσκευών point-of-sale (POS) σε εμπορικά κέντρα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Οι πρώτες συλλήψεις έλαβαν χώρα τον Μάρτιο του 2013, όταν συνελήφθησαν 7 ύποπτοι στη Γαλλία και 6 στη Γερμανία. Στα τέλη Οκτωβρίου, συνελήφθησαν άλλα 16 άτομα από τις αρχές του Καναδά στο Μόντρεαλ, Λαβάλ, Λονγκέιγ, Boucherville, Chambly και Magog. Μεταξύ αυτών, υπήρχε ο υποτιθέμενος επικεφαλής του κυκλώματος.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την κλοπή των στοιχείων τουλάχιστον 30.000 καρτών, τροποποιώντας τα τερματικά POS. Τα κλεμμένα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία πλαστών καρτών. Κατά μέσο όρο περίπου $ 400 (€ 300), αποσύρθηκαν από κάθε λογαριασμό. Το συνολικό ποσό των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια (€ 9.000.000).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραχάραξη καρτών, απάτη, παράνομη κατοχή και παράνομη διακίνηση των δεδομένων της κάρτας, κατοχή κλοπιμαίων και της κλοπής.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαδικτυακού Εγκλήματος (EC3), Troels Oerting, σχολίασε: «Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, τους συναδέλφους, σε όλο τον κόσμο και στον Καναδά, χρησιμοποιώντας τα μοναδικά εργαλεία της Europol, σύμφωνα με τα οποία το EC3 ενήργησε ως εικονική και φυσική πλατφόρμα για την κοινή επιχείρηση».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS