ΑρχικήsecurityScam Alert: Μεγάλο χρηματικό έπαθλο από Μicrosoft, Facebook και Yahoo

Scam Alert: Μεγάλο χρηματικό έπαθλο από Μicrosoft, Facebook και Yahoo

Scam-Alert-You-re-a-Winner-of-the-Microsoft-Facebook-and-Yahoo-Lottery-397804-2

Μια νέα απάτη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η οποία διαμηνύει την υποτιθέμενη συνεργασία τριών διαδικτυακών κολοσσών – των Facebook, Microsoft και Yahoo – για την πραγματοποίηση λοταρίας με μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Σύμφωνα με e-mails που εντοπίστηκαν από το Hoax Slayer, οι χρήστες ενημερώνονται ότι έχουν κερδίσει το χρηματικό ποσό των 650.000 λιρών, έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ενεργών συνδρομητών email και των χρηστών του Facebook.

Οι δικαιούχοι καλούνται να ανταποκριθούν στα emails με τα προσωπικά τους στοιχεία. Για είναι πιο πειστική, η κοινοποίηση φέρει τα λογότυπα των τριών εταιρειών, καθώς και φωτογραφίες του Mark Zuckerberg και φωτογραφίες με τον υπεύθυνο της κλήρωσης.

Όσοι ανταποκριθούν στις ψεύτικες ειδοποιήσεις καλούνται στην συνέχεια να καταβάλουν ορισμένα τέλη, προκειμένου να λάβουν το χρηματικό έπαθλο. Σε παρόμοιες απάτες, οι επιτήδειοι αφού λάβουν κάποια χρήματα, συνεχίζουν να πιέζουν για μεγαλύτερα ποσά μέχρι τα θύματα να καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν υπάρχει βραβείο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS