ΑρχικήsecurityΑπάτη phishing στοχεύει τους πελάτες μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Αυστραλίας

Απάτη phishing στοχεύει τους πελάτες μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Αυστραλίας

Phishing-Alert-ANZ-Bank-Account-Incident-Notification

Οι πελάτες της ANZ Bank, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με ψεύτικες ειδοποιήσεις, που τους ενημερώνουν για υποτιθέμενη προσπάθεια σύνδεσης στο λογαριασμό τους από άγνωστη συσκευή.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν τίτλο “Account Incident ID:Z60496200” και αναφέρουν:

“Αυτό είναι ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα για να σας ενημερώσουμε ότι εντοπίσαμε μια προσπάθεια σύνδεσης στο λογαριασμό σας, με έγκυρο κωδικό πρόσβασης, από μια άγνωστη συσκευή.

Στοιχεία σύνδεσης:

Τοποθεσία: Ηνωμένες Πολιτείες, Κολοράντο , Κολοράντο Σπρινγκς                                                   IP = 133.217.53.84                                                                                                                             Γεωγραφικό πλάτος, μήκος : 28.57046 , -51.5962 , σύνδεση μέσω : MCI Τοπική Ώρα : 2013 16:57 ( UTC -06:00 )

Εάν πραγματοποιήσατε εσείς τη σύνδεση, μπορείτε να αγνοήσετε το υπόλοιπο αυτού του μηνύματος. Εάν όχι παρακαλούμε να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο για αναθεώρηση του λογαριασμού σας”

Το Hoax Slayer επισημαίνει ότι οι σύνδεσμοι που περιέχονται στα πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν παραπέμπουν στην γνήσια ιστοσελίδα της ANZ. Αντ’ αυτού, οι ανυποψίαστοι χρήστες οδηγούνται σε μια phishing ιστοσελίδα όπου καλούνται να εισάγουν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών.

Μόλις οι απόρρητες πληροφορίες παραδοθούν στους εγκληματίες, τα θύματα ανακατευθύνονται στην πραγματική ιστοσελίδα της ANZ, ώστε να μην προκληθούν υποψίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS