ΑρχικήinetΗ Google στην υπηρεσία των πληγέντων στις Φιλιππίνες

Η Google στην υπηρεσία των πληγέντων στις Φιλιππίνες

google_haiyan_605_355

Εφαρμογές για τα σωστικά συνεργεία και τους πληγέντες του φονικού τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες έφτιαξε η Google.

Μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές για τα σωστικά συνεργεία αλλά και τους πληγέντες από το φονικό τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, κυκλοφόρησε στο ιντερνετ η Google.

Οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες για το κοινό στην ειδική ιστοσελίδα της Google με την ονομασία Typhoon Yolanda Crisis Page.

Με την εφαρμογή Google Person Finder δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσει κάποιος μέλη της οικογένειάς του ή φίλους του.

Η εφαρμογή της Google είναι, ήδη, διαθέσιμη και για τα smart phones

Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στην επιλογή «Ψάχνω για κάποιον» (I’m Looking for Someone) και να πληκτρολογήσουν το όνομα του ανθρώπου που αναζητούν. Αντίστοιχα, άνθρωποι που έχουν πληροφορίες για την τύχη επιζώντων μπορούν να τις μοιραστούν με τους υπόλοιπους, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Έχω πληροφορίες για κάποιον» (I have information about someone).

Ένα δεύτερο «εργαλείο» που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους διασώστες είναι το Typhoon Yolanda Relief Map. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές που επλήγησαν πιο έντονα από τον φονικό τυφώνα, παρέχοντας, παράλληλα, ενημέρωση για τα καταφύγια, τα νοσοκομεία, τους αστυνομικούς σταθμούς και αρκετές ακόμη χρηστικές πληροφορίες.

 

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS