ΑρχικήinetΠώς να κατεβάσετε αρχεία με Torrents

Πώς να κατεβάσετε αρχεία με Torrents

torrents-680_303274_13XA42

* Disclaimer: Σιγουρευτείτε ότι τα αρχεία που θα κατεβάσετε δεν εμπίπτουν στον νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς η παραβίαση αυτού επισύρει ποινές. Tα παραδείγματα που αναφέρονται είναι ενδεικτικά. Με κανέναν τρόπο δεν ενθαρρύνεται ή υποστηρίζεται το κατέβασμα, το ανέβασμα, η αγορά ή η πώληση copyrighted λογισμικού οποιασδήποτε μορφή.

Ακούτε παντού την φράση «Το κατέβασα με torrent», όμως νοιώθετε μειονεκτικά καθώς δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτός ο… διάολος και πως ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε τα αρχεία (μουσική, σειρές, ταινίες) που θέλετε. Επίσης, διστάζετε να ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες, είτε γιατί θεωρείτε ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία είτε γιατί δεν θέλετε να σας πουν αχρηστίδηδες. Για να σας βγάλουμε από το αδιέξοδο, οφείλουμε να σας πούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζετε και πριν καλά καλά το καταλάβετε θα μπορείτε και εσείς με άνεση και ταχύτητα να κατεβάσετε ό,τι αρχείο θέλετε με την βοήθεια των torrents.

709822_kwyZHEWhyc.imgΒήμα 1ο: Τα «υλικά» της επιτυχίας

* Οπωσδήποτε μια γρήγορη σύνδεση Internet. Αν δεν έχετε γρήγορο Internet τότε δεν υπάρχει λόγος να διαβάσετε καν παρακάτω.

* Έναν internet browser, κατά προτίμηση Mozilla Firefox ή Chrome. Και ο Internet explorer σας κάνει επίσης.

* Έναν client για να κατεβάσετε τα torrents. Ιδανικές επιλογές αποτελούν τα μtorrent και το Vuze.

* Ένα πρόγραμμα για αναπαραγωγή αρχείων. Το VLC Media Player και το BS Player είναι δύο άκρως ικανοποιητικές επιλογές αν βλέπετε ταινίες ή ακούτε μουσική από τον υπολογιστή.

709825_mEzxyZuHabk.img

Βήμα 2ο: Το σωστό «μαγείρεμα»
Ανοίγετε τον browser σας και μπαίνετε σε μια από τις παραπάνω διευθύνσεις για να κατεβάσετε τον torrent client. Είναι το πρόγραμμα μέσω του οποίου θα κατεβάσετε τα αρχεία torrent στον υπολογιστή σας. Αφού κάνετε την εγκατάσταση κανονικά και τικάρετε το κουτάκι το οποίο σας ζητά να θέσει ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα για άνοιγμα αρχείων torrent το “X” (όπου «Χ» είτε το μtorrent είτε το Vuze), είστε πλέον έτοιμοι να βγείτε στο Internet… παγανιά για να βρείτε τις ταινίες που θέλετε να κατεβάσετε. Σε ποιες όμως ιστοσελίδες θα πρέπει να μπείτε;
Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες για να κατεβάσετε αρχεία μέσω torrents, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις πιο αξιόπιστες: Pirate bay, Torrentz.com και eztv.it το οποίο ειδικεύεται κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Ανοίγοντας λοιπόν κάποια από τις παραπάνω ιστοσελίδες, θα βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με το γνώριμο περιβάλλον “ψαχτηριού”. Στο πεδίο «Αναζήτηση» γράφετε το όνομα της σειράς/ταινίας/ μουσικού άλμπουμ/καλλιτέχνη που θέλετε να κατεβάσετε και πατάτε ΟΚ ή το πλήκτρο Enter. Αμέσως θα σας εμφανιστεί μια τεράστια λίστα με αποτελέσματα τα οποία ανταποκρίνονται στην αναζήτησή σας. Ποιο από όλα θα διαλέξετε;

709819_GRAYB0ia0.img
Προτιμήστε το αποτέλεσμα το οποίο έχει τους περισσότερους Seeders, δηλαδή διαμοιραστές (αναγράφονται δίπλα από το όνομά του), έτσι ώστε το αρχείο να κατέβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Κάντε κλικ πάνω στον τίτλο ή στο εικονίδιο με το μαγνητάκι το οποίο υπάρχει ακριβώς δίπλα από τον τίτλο.
709816_Rb8sZrVDP1k.img

Στην πρώτη περίπτωση, ανάλογα με την ιστοσελίδα, θα ανοίξει νέα σελίδα με πληροφορίες για την διάρκεια της ταινίας ή της σειράς, την ποιότητα της εικόνας, screenshots για να βεβαιωθείτε ότι η ταινία/σειρά βλέπεται και σχόλια άλλων χρηστών οι οποίοι την κατέβασαν. Τα σχόλια είναι πολύ σημαντικά και καλά θα κάνετε να τα συμβουλεύεστε πριν κατεβάσετε οτιδήποτε, καθώς κυκλοφορούν αρκετά αρχεία – ιοί.

Εκεί θα πατήσετε την επιλογή «download torrent» και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο θα σας ζητάει είτε να αποθηκεύσετε το αρχείο είτε να το ανοίξετε με τον client. Θα τικάρετε την δεύτερη επιλογή και αυτόματα θα ανοίξει ο client, θα σας ζητήσει να πατήσετε ΟΚ με ένα παραθυράκι και θα ξεκινήσει το κατέβασμα του αρχείου. Τα αρχεία torrent δεν είναι η ίδια η ταινία/σειρά. Είναι η “εντολή” και οι “οδηγίες” προς τον client για το πώς και από πού θα κατεβάσει την ταινία.

Στην δεύτερη περίπτωση, αν κάνετε κλικ στο μαγνητάκι, τότε ανοίγει αυτόματα ο client και κατεβάζει το αρχείο που επιλέξετε. Η επιλογή αυτή είναι σαφώς πιο γρήγορη από την πρώτη, όμως προϋποθέτει ότι είστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα και την αξιοπιστία του torrent. Γενικά, προτείνουμε να ανοίξετε την σελίδα του εκάστοτε torrent και να διαβάσετε τα σχόλια των υπολοίπων για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων (κακή ποιότητα εικόνας/ ήχου, ιός κτλ.)

709813_IdmLEQcM3CA.imgTip: Όσον αφορά τις ταινίες/σειρές, προτιμήστε τα αποτελέσματα στα οποία αναγράφεται η ένδειξη DVDrip (ποιότητα DVD), R5 (ποιότητα εξίσου καλή με αυτή του DVD), BDRip (ποιότητα Blue Ray Disk 720p ή 1080, κλάσεις ανώτερη από αυτή του απλού DVD) και HDrip (ποιότητα τηλεοπτικής ανάλυσης, συνήθως αφορά σειρές και βγαίνει σε ανάλυση είτε σε 720p είτε σε 1080p). Αποφύγετε τις ποιότητες TS, TC ή CAM καθώς έχουν συνήθως κακή ποιότητα εικόνας ή ήχου (αφορούν καταγραφή της ταινίας μέσω… κάμερας από το κοινό), εκτός και αν «καίγεστε» να δείτε μια ταινία με το που βγήκε στις αίθουσες. Σημειώστε επίσης ότι όσο καλύτερη η ανάλυση, τόσο περισσότερο χώρο θα σας πάρει στον σκληρό δίσκο.

Μερικές ώρες μετά ή λεπτά (εξαρτάται από το πόσο γρήγορη είναι η γραμμή σας, αλλά και από το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο που κατεβάζετε) η ταινία είναι πλέον στον σκληρό σας δίσκο (συνήθως σε μορφή .avi ή .mkv) και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε εκεί που είναι αποθηκευμένη (συνήθως στον φάκελο O Υπολογιστής μου > C> Vuze Downloads ή Mtorrent Downloads ή στα Έγγραφά μου > Vuze Downloads/ mtorrent Downloads) και να πατήσετε διπλό κλικ πάνω της για να την ανοίξετε με κάποιο από τα προγράμματα αναπαραγωγής που αναφέραμε πιο πάνω. Τι; Δεν έχει υπότιτλους; Κανένα πρόβλημα.

Βήμα 3ο: Η γαρνιτούρα

Υπάρχουν δεκάδες ελληνικά και ξένα sites στα οποία μπορείτε να βρείτε υπότιτλους για την ταινία/σειρά της επιλογής σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: subz.tv (η ομάδα τους μας είχε μιλήσει παλαιότερα στο In2life, ειδικεύονται μόνο σε σειρές), subs4free (ταινίες και σειρές) και podnapisi (ταινίες και σειρές). Η διαδικασία είναι η ίδια: στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογείτε το όνομα της ταινίας/σειράς και από τις διαθέσιμες επιλογές διαλέγετε να κατεβάσετε τον υπότιτλο ο οποίος ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να έχει την ίδια ονομασία με το αρχείο της ταινίας που κατεβάσατε. Έτσι αν για παράδειγμα, έχετε κατεβάσει την ταινία με τίτλο The Lone Ranger (2013) 720p BrRip x264 – YIFY, τότε θα πρέπει και ο υπότιτλος να έχει τον ίδιο τίτλο ή αντίστοιχο. Δηλαδή να αφορά και αυτός ένα BrRIp 720p από την ομάδα YIFY. Διαφορετικά, πιθανότατα να μην είναι συγχρονισμένος με την έκδοση της ταινίας που κατεβάσατε.

Αφού λοιπόν κατεβάσετε τον υπότιτλο, πηγαίνετε στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται (συνήθως στο My Documents>Downloads), κάνετε δεξί κλικ >αντιγραφή και τον επικολλάτε (δεξί κλικ> επικόλληση) στην τοποθεσία που βρίσκεται η ταινία που κατεβάσατε. Προσοχή, το αρχείο του υπότιτλου (αυτό με την κατάληξη srt) με εκείνο της ταινίας (αυτό με την κατάληξη avi), θα πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα, για να μπορέσει να ενσωματώσει τους υπότιτλους στην ταινία το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Αν δεν είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι, τότε κάτι κάνατε λάθος στην επιλογή τους και θα πρέπει είτε να βρείτε άλλους που να ταιριάζουν στην ταινία, είτε να βρείτε άλλη ταινία που να ταιριάζει στους υπότιτλους.

Βήμα 4ο: Η απόλαυση

Αφού βάλετε στον ίδιο φάκελο υπότιτλους και ταινία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα ποπ κορν στο μικροκυμάτων ή να παραγγείλετε πίτσα και να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία/σειρά/μουσική.

Α, και να πάρετε τηλέφωνο τους φίλους σας εξηγώντας τους πώς τα καταφέρατε (επιτέλους) και ποιος σας βοήθησε!

Tip: Αν δεν θέλετε να βλέπετε τις ταινίες στην οθόνη του υπολογιστή, κυκλοφορούν πολλοί media players οι οποίοι συνδέονται με την τηλεόραση και έχουν υποδοχή για USB flash έτσι ώστε να περάσετε τις ταινίες σε στικάκι και να τις δείτε άνετοι στην τηλεόρασή σας. Το ίδιο ισχύει και με αρκετούς ψηφιακούς αποκωδικοποιητές τηλεόρασης, οι οποίοι παίζουν και ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγή: in2life.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS