ΑρχικήinetΤο 404 και το fail οι δημοφιλέστερες λέξεις του 2013 στο Ίντερνετ

Το 404 και το fail οι δημοφιλέστερες λέξεις του 2013 στο Ίντερνετ

2BDB25B414A75C0483D14A2400CE3EF0

Στην Αμερική συνδέουν το «fail» με την περίπτωση της αποτυχίας στο λανσάρισμα του μεταρρυθμιστικού συστήματος υγείας, Obamacare

Μπορεί για εσάς το 2013 να ήταν μια καλή χρονιά, για το Ίντερνετ, πάντως, μάλλον δεν ήταν μία χρονιά με… «θετική» διάθεση.

Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις δύο πιο δημοφιλείς λέξεις online, σύμφωνα με το Global Language Monitor. Ποιες ήταν αυτές; Το «404» και το «Fail».

Το 2009 ήταν μακράν η λέξη «Ομπάμα», καθότι ορκίστηκε για πρώτη φορά και ήταν ο πρώτος Αφρικανοαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία. Το 2011 ήταν η λέξη «occupy» με το κίνημα των Αγανακτισμένων να σαρώνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος, οι δύο λέξεις (το 404 που συναντά κάποιος όταν αποτυγχάνει να ανοίξει μία σελίδα και το fail) βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, με τη λέξη «hashtag» στην τρίτη θέση, το @pontifex στην τέταρτη και το «optic» στην πέμπτη. Πιο δημοφιλές όνομα, αυτό του Πάπα Φραγκίσκου (Pope Francis) και πιο δημοφιλής φράση το «toxic politics» (χωρίς σχόλια).

Όσον αφορά στο γιατί το 2013 είναι η χρονιά της «αποτυχίας»; Στην Αμερική συνδέουν το «fail» με την περίπτωση της αποτυχίας στο λανσάρισμα του μεταρρυθμιστικού συστήματος υγείας, Obamacare.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS