ΑρχικήsecurityΝέα επίθεση hacking από τους Syrian Electronic Army έναντι του αμερικανικού περιοδικού...

Νέα επίθεση hacking από τους Syrian Electronic Army έναντι του αμερικανικού περιοδικού Vice

Syrian-electronic-army-vice-magazine-hack

Η “Syrian Electronic Army” είναι μια γνωστή ομάδα hacking, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις έναντι αμερικανικών οργανισμών υψηλού προφίλ.

Την περασμένη εβδομάδα οι Σύριοι hackers πραγματοποίησαν ακόμη μια επίθεση, στοχεύοντας αυτή την φορά την κύρια ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού “Vice”.

Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας και στη συνέχεια τροποποίησαν τις ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανακατευθύνουν τους χρήστες στη δική τους ιστοσελίδα.

“Αγαπητό @VICE, παραβιάσαμε την ιστοσελίδα σας προκειμένου να παραδώσουμε ένα μήνυμα”, ανέφεραν οι χάκερς στο Twitter.

H επίθεση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την διαγραφή ενός άρθρου, το οποίο αποκάλυπτε την ταυτότητα ενός μέλους της ομάδας με το ψευδώνυμο “Th3Pr0”.

Οι χάκερς δημοσίευσαν το ακόλουθο  μήνυμα στην παραβιασμένη ιστοσελίδα:

“Η ιστοσελίδα σας παραβιάστηκε από τους Syrian Electronic Army. Αυτή τη φορά διαγράψαμε μόνο το άρθρο στο οποίο ισχυρίζεστε ότι έχετε αποκαλύψει την ταυτότητα του “Th3Pr0″. Αλλά δεν το κάνατε. Αντ’ αυτού δημοσιεύσατε τα ονόματα αθώων ανθρώπων. Τη δεύτερη φορά θα διαγράψουμε ολόκληρη την ιστοσελίδα σας”,  προειδοποίησαν οι χάκερς.

Οι επιτιθέμενοι υποστήριξαν επίσης ότι κατάφεραν να παραβιάσουν και τον λογαριασμό του περιοδικού στο MailChimp, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περισσότερους από 33.000 συνδρομητές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS