ΑρχικήinetWhat3Words: Η υπηρεσία που θα δώσει τέλος στους ταχυδρομικούς κώδικες

What3Words: Η υπηρεσία που θα δώσει τέλος στους ταχυδρομικούς κώδικες

522A1642A44EF198B83A4008DACA4A26

Χωρίζει ολόκληρη τη Γη σε 57 τρισ. μικροσκοπικά κουτάκια διάστασης τριών τετραγωνικών μέτρων και εναποθέτει σε καθένα από αυτά μια μοναδική ονομασία αποτελούμενη από τρεις αγγλικές λέξεις

To What3Words (ή W3W) είναι μια ολοκαίνουρια υπηρεσία χαρτογράφησης που φιλοδοξεί να σημάνει το τέλος των ταχυδρομικών κωδικών.

Αυτό που κάνει είναι να χωρίζει ολόκληρη τη Γη σε 57 τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά κουτάκια διάστασης τριών τετραγωνικών μέτρων και να εναποθέτει σε καθένα από αυτά μια μοναδική ονομασία αποτελούμενη από τρεις αγγλικές λέξεις (για παράδειγμα το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει κωδικό “planet.inches.most”). Αν θέλεις να μάθεις τον κωδικό της περιοχής που σε ενδιαφέρει, δεν έχει παρά να σύρεις την πινέζα στο ακριβές σημείο.

Το What3Words, όπως αναφέρει το techgear.gr, παρέχει ακρίβεια τριών μέτρων ενώ αν θέλεις να την περιορίσεις στο ένα μέτρο θα πρέπει να αγοράσεις από την εταιρεία έναν μοναδικό, ακριβέστερο κωδικό. Η νέα υπηρεσία είναι συμβατή με τα Google Maps και διατίθεται τόσο σε Web έκδοση (εδώ) όσο και μέσω εφαρμογών για iOS και Android.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS