ΑρχικήsecurityMeGaHeRTZ - Η ομάδα που έφερε τα πάνω κάτω στο ίντερνετ

MeGaHeRTZ – Η ομάδα που έφερε τα πάνω κάτω στο ίντερνετ

megahertzΗ MeGaHeRTZ, η οποία είναι ένα μικρό γκρουπ πειρατών λογισμικού που έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγους μήνες, φαίνεται ότι απο τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να παίζει βρώμικα παιχνίδια, καταγράφοντας και στέλνοντας σε διάφορες διευθύνσεις email στοιχεία του χρήστη όπως την IP, το όνομα, το username και τον κωδικό του σκληρού δίσκου.

Η ομάδα αυτή διακινούσε καλό και επαγγελματικό λογισμικό μαζί με το patch του για την ενεργοποίηση του προϊόντος.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ομάδα εντοπίστηκε όταν κάποιος χρήστης παρατήρησε κίνηση απο το τείχος προστασίας του χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο patch της MeGaHeRTZ και μάλιστα απο την πόρτα 25 η οποία χρησιμοποιείται για την αποστολή email.

Τελικά η ίδια δραστηριότητα παρατηρήθηκε και σε περισσότερες κυκλοφορίες της συγκεκριμένης ομάδας μέχρι που βγήκε η βρόμα προς τα έξω. Το τί τα ήθελε τα στοιχεία αυτά η MeGaHeRTZ είναι εντελώς άγνωστο αλλά όπως και να χει πέτυχε το σκοπό της και μάλιστα για ένα διάστημα 9 μηνών μέχρι δηλαδή και το θάνατό της πλέον σαν ομάδα.

Παρ’όλο που έχουν γίνει ενέργειες για το πέσιμο των κυκλοφοριών αυτών είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ακόμα αντίγραφα εκεί έξω, οπότε από τη μεριά των χρηστών θα χρειαστεί προσοχή, ώστε να μην κατεβάσουν κατά διάνοια κάποια κυκλοφορία των MeGaHeRTZ. Και να προσέχουν φυσικά για τις επόμενες καθώς δεν αποκλείουμε η ίδια ομάδα να εμφανιστεί με διαφορετικό όνομα στο μέλλον, όπως συνηθίζεται τελευταία με πολλά τέτοια γκρούπ.

Πηγή: prodefence.org

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS