ΑρχικήinetΗ Morgan Stanley θεωρεί τις εταιρίες του Internet υπερεκτιμημένες και χαμηλώνει την...

Η Morgan Stanley θεωρεί τις εταιρίες του Internet υπερεκτιμημένες και χαμηλώνει την αξιολόγησή της

morganΗ Morgan Stanley υποβάθμισε την αξιολόγησή της για  την βιομηχανία του Internet χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο απόκτησης μετοχών από εταιρίες του Διαδικτύου ως απλώς “ελκυστικό”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις γνωστής επενδυτικής εταιρίας απαιτείται επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αγοράς ώστε να ενισχυθούν θετικά οι εκτιμήσεις της.

Οι αξία των μετοχών των Facebook Inc και LinkedIn Crop έχει υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, καθώς και ο τζίρος τους, ο οποίος αποφέρει 44 και 97 φορές περισσότερα έσοδα ανά click, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

Οι μετοχές της Google Inc έχουν επίσης αυξηθεί κατά 56% σε αξία ενώ την ίδια περίοδο αποφέρουν 20 φορές περισσότερα έσοδα, λένε τα στοιχεία.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν ότι η μεταβολή των αξιολογήσεων των μετοχών συνέβη εξαιτίας των επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για τις ευκαιρίες κέρδους της αγοράς χωρίς να υπολογίζουν τον επενδυτικό κίνδυνο.

Η Morgan Stanley αφαίρεσε την Google από την “Best Idea List” ισχυριζόμενη ότι  οι καταλύτες της οικονομίας έχουν πλέον εξαντληθεί.

“Αν και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα “βαριά χαρτιά” διατηρούν την ανοδική τους πορεία, εκτιμούμε πως η γενική θέση της αγοράς δεν είναι και τόσο ακμαία”, αναφέρει η M.S στην αξιολόγησή της.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS