ΑρχικήinetΟ πηγαίος κώδικας του OS του Apple II στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών

Ο πηγαίος κώδικας του OS του Apple II στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών

Το “Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών” στο Mountain View της California, έχοντας φυσικά την άδεια της Apple, φέρνει στη δημοσιότητα ένα πραγματικά… “ιστορικό” ντοκουμέντο. Σκαναρίσματα από τον αυθεντικό “πηγαίο κώδικα” για DOS του υπολογιστή Apple II, που μας γυρίζουν πίσω στο μακρινό 1978.

Apple_II

Ήταν ο πρώτος υπολογιστής με ενσωματωμένο floppy drive “out of the box“, ο οποίος απαιτούσε τη χρήση περίπλοκου λογισμικού για να λειτουργήσει, σε συνδυασμό με τον απλό και κομψό σχεδιασμό του hardware από τον Steve Wozniak.

Γραμμένος μέσα σε μόλις επτά εβδομάδες, ο κώδικας υπήρξε μία εργασία με πολύ σύντομο deadline για τον προγραμματιστή, Paul Laughton, που πληρώθηκε 13.000 δολάρια σύμφωνα με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον ίδιο τον Steve Jobs.

13.11.12-DOS-640x384Το αποτέλεσμα ήταν κάτι ανάμεσα σε ένα σύστημα διαχείρισης αρχείων και ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση με απλό τρόπο στα αρχεία του δίσκου, με τη βοήθεια εντολών BASIC.

apple-ii-dos-640x177Να σημειώσουμε ότι το μουσείο έχει δημοσιεύσει ήδη τους πηγαίους κώδικες και άλλου ιστορικού λογισμικού, όπως του Adobe Photoshop ή των Macpaint και Quickdraw της Apple.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS