ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking δέχτηκε η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας

Επίθεση hacking δέχτηκε η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας

NASA-Hackers-Breach-and-Deface-Brazilian-Air-Force-Websites

Η ομάδα hacking BMPoC, η οποία παραβίασε συνολικά 15 ιστοσελίδες της NASA το περασμένο Σεπτέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκοπεία της Βραζιλίας από την NSA, επέστρεψε δυναμικά πραγματοποιώντας μια νέα επίθεση.

Αυτή τη φορά, η ομάδα κατάφερε να παραβιάσει αρκετά subdomains της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας (aer.mil.br), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα cemal.aer.mil.br, tita.aer.mil.br, seripa2.aer.mil.br, oarf.aer.mil.br, hfab.aer.mil.br και dti.aer. mil.br.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ενώ επί του παρόντος όλα τα domains έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Σύμφωνα με το HackRead, η επίθεση διεξήχθη από τον Baader Meinhof, μέλος των BMPoC, ο οποίος αλλοίωσε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων και δημοσίευσε μήνυμα διαμαρτυρίας έναντι της κυβέρνησης της Βραζιλίας. Ο hacker παρότρυνε επίσης τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, επειδή χρησιμοποιούνται για να διαδίδουν ψέματα.

Ο λογαριασμός του Baader Meinhof στο  zone-h.org δείχνει ότι έχει παραβιάσει συνολικά 19 στρατιωτικά και κυβερνητικά subdomains της Βραζιλίας, από τις 10 Αυγούστου του 2013.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS