ΑρχικήsecurityΝέα διαδικτυακή απάτη - Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες πολέμου της Αφρικής

Νέα διαδικτυακή απάτη – Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες πολέμου της Αφρικής

Scam-Alert-African-Development-Humanitarian-Council

Οι ειδικοί ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα εκστρατεία spam, η οποία βασίζεται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ανυποψίαστους χρήστες, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες πολέμου της Αφρικής.

Tα παραπλανητικά emails υποτίθεται ότι προέρχονται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “African Development Humanitarian Council”, o οποίος δεν είναι υπαρκτός.

Ο ερευνητής ασφάλειας Conrad Longmore αναφέρει ότι τα πλαστά μηνύματα ενημερώνουν τα υποψήφια θύματα σχετικά με την πρόσφατη δράση του οργανισμού για συγκέντρωση τροφίμων όπως ρύζι, φασόλια, γάλα, ζάχαρη και λάδι.

Τα τρόφιμα προορίζονται για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες πολέμου της Αφρικής, οι οποίοι κατάγονται από πληγείσες χώρες, όπως Ακτή του Ελεφαντοστού, Σομαλία, Σουδάν και Λιβερία.

Στα emails περιέχονται σύνδεσμοι οι οποίοι παραπέμπουν στο πρόσφατα καταχωρημένο domain, adhcouncil.org, το οποίο φαίνεται ότι έχει καταχωρηθεί με χρήση πλαστών στοιχείων. Οι παραλήπτες καλούνται να απαντήσουν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, camaraamadu9@gmail.com.

Αν συναντήσετε παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά αγνοήστε τα, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν πιθανότατα στην υποκλοπή των προσωπικών σας στοιχείων ή την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS