ΑρχικήsecurityΠαιδική πορνογραφία: Ο βοσκός με το λάπτοπ και ο αμαρτωλός αρχιμανδρίτης

Παιδική πορνογραφία: Ο βοσκός με το λάπτοπ και ο αμαρτωλός αρχιμανδρίτης

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΑίσθηση προκαλούν οι περιπτώσεις ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

“Στην Πελοπόννησο εντοπίσαμε έναν 48χρονο αρχιμανδρίτη να διακινεί πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους. Ο άνθρωπος αυτός ετοιμαζόταν για δεσπότης.

Σε μια άλλη περίπτωση απόρησε μέχρι και ο εισαγγελέας που ήρθε σε επιτόπια έρευνα μαζί μας σε… στάνη. Ναι, μέσα εκεί, κάτω από την κάπα του, είχε ο βοσκός το laptop του, με αυτό διαχειριζόταν παιδικές πορνογραφικές εικόνες”.

Οι περιπτώσεις που ανακαλεί στη μνήμη του ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης, είναι χαρακτηριστικές.

“Χειρουργός, αρραβωνιασμένος, διακινούσε ροζ βίντεο με παιδιά. Είχε έως και videowall στην κρεβατοκάμαρά του, όπου συνήθιζε να βλέπει αυτό το υλικό.

Και άλλους γιατρούς έχουμε συλλάβει ή και δικηγόρους, επιχειρηματίες, οδηγό σχολικού λεωφορείου, συνταξιούχους, στρατιωτικούς και φοιτητές, αλλά και αγρότη και ψαρά.

Με άλλα λόγια, στην Ελλάδα όλες οι κοινωνικές τάξεις και όλα τα μορφωτικά επίπεδα, εμπλέκονται σε διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού”, σημείωσε ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι “ηλεκτρονικοί” παιδεραστές στην Ελλάδα.

Επισημαίνει ακόμα πως η διαστροφή δεν έχει ούτε ηλικία. “Εβδομηνταδυάχρονος μας είπε ότι απλά του άρεσε να βλέπει παιδιά γυμνά.

Σαρανταοκτάχρονη, πάλι, καθηγήτρια ξένων γλωσσών -η πρώτη στη χώρα μας γυναίκα εμπλεκόμενη σε πορνογραφία ανηλίκων- ήταν της άποψης ότι “είναι ωραίο να βλέπω παιδιά να έχουν από νωρίς σεξουαλική δράση”. Με τη σειρά του, 16χρονος δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να βλέπει γυμνές 11χρονες και 12χρονες.

Όπως αποδείχτηκε, αν και ανήλικος ο ίδιος, αναζήτησε μέσω μηχανών του Διαδικτύου, παιδικό πορνογραφικό υλικό και το διακίνησε”.

Το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ανίχνευσης πορνογραφικών αρχείων TLO έλυσε τα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία 3 χρόνια.

Σαρώνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη στον παγκόσμιο ιστό, σκανάρουν σε 24ωρη βάση τα δίκτυα για να εντοπίσουν “ό,τι κινείται – κατεβαίνει” σε πραγματικό χρόνο και μοιράζεται σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων.

Πηγή: Τα Νέα

 

Πηγή:planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS