ΑρχικήinetΤο Google Maps αφαιρεί αεροφωτογραφία από σκηνή δολοφονίας

Το Google Maps αφαιρεί αεροφωτογραφία από σκηνή δολοφονίας

Google-Maps-To-Remove-Murder-Scene-Images

Η Google προχωρά σε αφαίρεση της εικόνας ενός δολοφονημένου εφήβου από την υπηρεσία Google Μaps, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η οικογένεια του θύματος.

Η αεροφωτογραφία δείχνει το άψυχο σώμα ενός νεαρού να κείτεται στο έδαφος, και αρκετούς ανθρώπους, πιθανότατα αστυνομικούς ή μάρτυρες, συγκεντρωμένους γύρω από αυτό.

Ο 14χρονος πυροβολήθηκε το 2009 κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, ενώ τα αίτια της δολοφονίας του παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Η δορυφορική εικόνα παρατηρήθηκε από τον πατέρα του αγοριού, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση της από την υπηρεσία ως ένδειξη σεβασμού προς το δολοφονημένο γιό του.

Ο αντιπρόεδρος της Google Maps, Brian McClendon δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αφαίρεση της εικόνας.

“Οι καρδιές μας είναι κοντά στην οικογένεια του νεαρού αγοριού. Από τη πρώτη στιγμή που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήρθαν σε επαφή μαζί μας σχετικά με το ζήτημα, ξεκινήσαμε την αναζήτηση τεχνικών λύσεων. Η Google δεν έχει επιταγχύνει ποτέ τη διαδικασία αντικατάστασης των δορυφορικών εικόνων με νέες, αλλά δεδομένων των περιστάσεων, θελήσαμε να κάνουμε μια εξαίρεση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φωτογραφία σε διάστημα οκτώ ημερών. Έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια προκειμένου να τους ενημερώσουμε ότι εργαζόμαστε σκληρά για την αντικατάσταση.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS