ΑρχικήinetΣυνελήφθησαν 5 άτομα για απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων

Συνελήφθησαν 5 άτομα για απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων

5-People-Arrested-in-Connection-to-45M-33M-Cybercriminal-Scheme-401469-2

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές των Ηνωμένων πολιτειών με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, και της συμμετοχής σε διαδικτυακή απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις αρχές του ίδιου μήνα, τρία ακόμη μέλη της σπείρας ομολόγησαν την ενοχή τους.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι συμμετείχαν σε δύο οργανωμένες επιχειρήσεις του κυβερνοχώρου:

Η πρώτη επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, στόχευε κάτοχους προπληρωμένων καρτών της Eθνικής Τράπεζας Ras Al Khaima, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι εγκληματίες κατάφεραν να παραβιάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, και να πραγματοποιήσουν 4.500 παράνομες αναλήψεις από ΑΤΜ, 20 χωρών. Οι συνολικές απώλειες της επίθεσης ανήρθαν σε 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η δεύτερη επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, με στόχο τους λογαριασμούς των πελατών της Τράπεζας Muscat στο Ομάν. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή χρηματικών ποσών συνολικού ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

Οι κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν  ποινή φυλάκισης έως 7,5 χρόνια για διάπραξη απάτης και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS