ΑρχικήinetΠαγκόσμια πρωτοτυπία - Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποδέχεται bitcoins για την πληρωμή διδάκτρων!

Παγκόσμια πρωτοτυπία – Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποδέχεται bitcoins για την πληρωμή διδάκτρων!

bitcoins_607_364_577_324_632_355

– Πρόκειται για το πολυσυζητημένο, εικονικό νόμισμα, το οποίο, όπως επιβεβαίωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Newsit.com.cy, θα γίνεται αποδεκτό από τους φοιτητές για τις πληρωμές των διδάκτρων

– Τρελλή πορεία καταγράφει το νόμισμα

– Το Bitcoin είναι πλέον το “νόμισμα” που επιλέγουν εγκληματικές οργανώσεις και δίκτυα λαθρεμπόρων

Πριν από λίγο καιρό αποτελούσε μεγάλη είδηση η λειτουργία της πρώτης ΑΤΜ για Bitcoins στον Καναδά.

Σήμερα, όπως πληροφορείται με έκπληξη το Newsit.com.cy, το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας αποφάσισε να κάνει δεκτό το εικονικό νόμισμα, για την πληρωμή των διδάκτρων! Έγινε έτσι το πρώτο ίδρυμα παγκοσμίως που κάνει δεκτό το ψηφιακό νόμισμα που κερδίζει διαρκώς πόντους και κοινό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πανεπιστημίου, υπάρχει σχέδιο ώστε να μετατρέπουν άμεσα τα Bitcoins σε ευρώ και το αντίστροφο.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εξάλειψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζονται για τη μεταφορά χρημάτων για συγκεκριμένους μαθητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δρ. Χρήστου Βλάχου, Οικονομικού Διευθυντή του ιδρύματος, το ψηφιακό νόμισμα, “θα δημιουργήσει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες και θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός για τη διάδοση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές του κόσμου που στερούνται ακόμη και των βασικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το ψηφιακό χρήμα ως μέθοδο πληρωμής σε όλα μας τα ιδρύματα σε κάθε πόλη και χώρα όπου δραστηριοποιούμαστε.”

Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1980 και απαριθμεί περίπου πέντε χιλιάδες (5.000) φοιτητές.

Το Bitcoin βρίσκεται σε τρελή πορεία την τελευταία εβδομάδα, καθώς πριν από δύο ημέρες η τιμή του ανερχόταν στα 900 δολάρια, ενώ σήμερα το πρωί έπεσε στα 460.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε έκθεση της CIA προς την Γερουσία των ΗΠΑ το Bitcoin έχει χαρακτηριστεί ως μια εν δυνάμει οικονομική και όχι μόνο απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Αναφορές και πληροφορίες που επεξεργάζονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θεωρούν πως το Bitcoin, ακριβώς επειδή δεν ελέγχεται από κάποιο κεντρικό φορέα, κράτος ή υπερκρατικό μόρφωμα, έχει καταστεί το “εκλεκτό” συνάλλαγμα των πάσης φύσεως εγκληματιών, αλλά και τρομοκρατικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα…

 

Πηγή: newsit.com.cy

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS