ΑρχικήinetSmartWig: Μια περούκα φορτωμένη ηλεκτρονικά θέλει να κατοχυρώσει ως πατέντα η Sony

SmartWig: Μια περούκα φορτωμένη ηλεκτρονικά θέλει να κατοχυρώσει ως πατέντα η Sony

smartwigΟι εταιρείες τεχνολογίας ολοένα και συχνότερα πλέον σπεύδουν να κατοχυρώσουν νέες πατέντες που αφορούν σε wearable συσκευές, κάποιες από τις οποίες προξενούν το ενδιαφέρον αλλά και την απορία.

Μετά τη Motorola, που έκανε αίτηση κατοχύρωσης ενός “ηλεκτρονικού τατουάζ λαιμού“, τώρα η Sony επιχειρεί να κατοχυρώσει τη “SmartWig“.

Η… έξυπνη περούκα, περιγράφεται ως μία περούκα που μπορεί να είναι κατασκευασμένη από τρίχες ανθρώπου, αλόγου, ή οποιοδήποτε συνθετικό υλικό, και έχει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Το κύκλωμα μπορεί να επικοινωνεί ασύρματα με μία δεύτερη συσκευή, όπως τηλέφωνο ή ακόμη και smartglasses, και ειδικοί μηχανισμοί που επίσης ενσωματώνονται στην περούκα μπορούν να παρέχουν στον χρήστη “απτή πληροφόρηση”.

Αυτό σημαίνει πως η περούκα θα μπορεί να δονείται, εάν για παράδειγμα ο χρήστης λάβει ένα email ή ένα SMS.

Επιπλέον ο επεξεργαστής που θα περιέχεται στην περούκα θα ενσωματώνει GPS, ενώ buzzers σε διαφορετικές περιοχές της θα ηχούν ώστε να κατευθύνουν τον χρήστη!

Επίσης, ενσωματώνονται μια σειρά ακόμη από αισθητήρες, κάμερα, ακόμη και laser pointer.

Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ φορτωμένη “συσκευή” η οποία πιθανώς να μη βρει ποτέ το δρόμο προς τη μαζική παραγωγή, αν και κάποια χαρακτηριστικά της θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα για καθοδήγηση τυφλών ατόμων.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS