ΑρχικήsecurityΕρευνητής υποστηρίζει ότι η LG Smart TV συλλέγει πληροφορίες για τους χρήστες...

Ερευνητής υποστηρίζει ότι η LG Smart TV συλλέγει πληροφορίες για τους χρήστες ακόμα και μετά την απενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης

Your-LG-Smart-TV-Is-Spying-on-You-Even-If-You-Tell-It-to-Stop-401874-2

Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη έκανε ο ερευνητής DoctorBeet, από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με τις τηλεοράσεις LG Smart TVs.

Όπως είναι γνωστό οι «έξυπνες» τηλεοράσεις της LG συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα τα οποία οι χρήστες παρακολουθούν, με σκοπό την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, στα πλαίσια της υπηρεσίας LG Smart Ad.

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει την υπηρεσία, η LG ενημερώνει τους πιθανούς πελάτες ότι οι διαφημίσεις  θα εμφανίζονται με βάση τα αγαπημένα τους προγράμματα, τις λέξεις-κλειδιά αναζήτησης , την διαδικτυακή τους συμπεριφορά και άλλες πληροφορίες.

Ο εμπειρογνώμονας, ωστόσο, αποκάλυψε ότι ακόμα και μετά την απενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης αναφορικά με τη συλλογή δεδομένων, η LG Smart ΤV συνεχίζει να αποστέλλει πληροφορίες στους servers της εταιρείας.

Η ρύθμιση “Collection of watching info” είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά ακόμα και η απενεργοποίησή της δεν έχει αποτέλεσμα.

Οι χρήστες ωστόσο μπορούν να αφαιρέσουν τις διαφημίσεις και να αποτρέψουν τη διαδικασία συλλογής δεδομένων, μπλοκάροντας τα ακόλουθα domains στα router τους : ad.lgappstv.com, yumenetworks.com, smartclip.net, smartclip.com, llnwd.net, smartshare.lgtvsdp.com και ibis.lgappstv.com.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS