ΑρχικήinetΘα «καταλαβαίνουν» χειρονομίες οι μελλοντικές συσκευές της Apple

Θα «καταλαβαίνουν» χειρονομίες οι μελλοντικές συσκευές της Apple

appleacquiresprimesenseΗ εταιρεία εξαγόρασε την ισραηλινή PrimeSense, κατασκευάστρια της αρχικής εκδοχής του Kinect.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Τον δρόμο για την ανάπτυξη συσκευών που θα αντιλαμβάνονται τις χειρονομίες του χρήστη άνοιξε η Apple, ανακοινώνοντας ότι εξαγόρασε την ισραηλινή εταιρεία PrimeSense. Με την επίσημη ανακοίνωση η αμερικανική εταιρεία ουσιαστικά επιβεβαίωσε την είδηση που πρώτο είχε αποκαλύψει το σάιτ τεχνολογίας AllThingsD, επαληθεύοντας επίσης ότι το ποσό εξαγοράς ήταν 345 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που η Apple δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για τους λόγους της εξαγοράς, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να ενσωματώσει στα μελλοντικά προϊόντα της κάμερες που θα «καταλαβαίνουν» τις χειρονομίες του χρήστη.

Εξάλλου, η ανάπτυξη τέτοιων καμερών είναι η κύρια δραστηριότητα της PrimeSense. Η ισραηλινή εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο Kinect για την παιχνιδοκονσόλα Xbox 360, ένα περιφερειακό που, χάρις σε μία κάμερα κι ένα σύστημα τρισδιάστατης σάρωσης του περιβάλλοντος, μπορούσε να αναγνωρίζει το σώμα έως και δύο χρηστών μέσα στον χώρο, ώστε να «μεταφέρει» τις κινήσεις τους στο εκάστοτε βιντεοπαιχνίδι. Παράλληλα, η τεχνολογία της PrimeSense επέτρεπε στον χρήστη να χειρίζεται το Xbox με χειρονομίες, ώστε π.χ. να επιλέξει ποια ταινία θα δει.

Μέχρι σήμερα, η ισραηλινή εταιρεία έχει αναπτύξει μια εκδοχή της κάμερας που είναι αρκετά μικρή, ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablet. Έτσι, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόθεση της Apple είναι να προσφέρει υποστήριξη χειρονομιών στα επόμενα Mac, iPhone και iPad.

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν πως η εξαγορά εντάσσεται στο σχέδιο της Apple να κυκλοφορήσει την πρώτη της τηλεόραση. Με ενσωματωμένη μια κάμερα της PrimeSense, ο χειρισμός μιας τέτοιας TV θα γινόταν πολύ πιο φυσικός και εύκολος.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS