ΑρχικήinetΠρωταθλητές στο διαδίκτυο

Πρωταθλητές στο διαδίκτυο

protathlitesΠρωταθλητές αποδεικνύονται οι Κρητικοί στην ψηφιακή εποχή, με επιδόσεις στην πλειονότητα των περιπτώσεων πάνω από τον ελληνικό μέσο όρο. Το ηλεκτρονικό προφίλ των κατοίκων του νησιού αποκαλύπτει τις νέες συνήθειές μας τόσο όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου, όσο και στην κοινωνική αλλά και οικονομική του διάσταση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, που… παίρνουν φωτιά στα χέρια των Κρητικών, αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου, που εκτινάσσεται από χρήστες στο νησί.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία καταγράφονται σε μεγάλη έρευνα της εταιρείας Focus Bari, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο από τη γενική διευθύντρια της Ad Hoc & on line Ερευνών κ. Άννα Καραδημητρίου στο συνέδριο για την ψηφιακή εποχή.

Οι πρωτιές

Σύμφωνα με αυτά, κατακτούμε την πρώτη θέση στην ψηφιακή κοινωνική μας συμπεριφορά, τρίτος μάλιστα δημοφιλέστερος λόγος που μπαίνουμε στο ίντερνετ, στη χρήση έξυπνων κινητών και ηλεκτρονικών αγορών, ενώ βρισκόμαστε ελαφρώς χαμηλότερα από το γενικό μέσο όρο της Ελλάδας στη χρήση διαδικτύου και στη διασκέδαση με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είμαστε πρώτοι όμως και στο χρόνο χρήσης του ίντερνετ τόσο μέσω υπολογιστών όσο και κινητών, ενώ από τους βασικούς λόγους που πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις του παγκόσμιου ιστού είναι η αναζήτηση πληροφοριών!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι λεγόμενοι social networkers, ήτοι χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Κρήτη, επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να επικοινωνούν πρώτιστα με την οικογένεια και ανθρώπους που ζουν μακριά από το νησί μας.

Πηγή: neakriti.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS