ΑρχικήinetΑυτά τα έξυπνα γυαλιά επιτρέπουν στους νοσηλευτές να δουν κάθε φλέβα του...

Αυτά τα έξυπνα γυαλιά επιτρέπουν στους νοσηλευτές να δουν κάθε φλέβα του ασθενούς

Blood-VesselΜέχρι στιγμής, οι λέξεις “Smart Glasses” έχουν πάντα χρησιμοποιηθεί σε ένα πλαίσιο που αφορούν τους καταναλωτές και την ψυχαγωγία, αλλά η Epson και η Evena Medical έχουν συνεργαστεί για ένα νέο είδος γυαλιών οράσεως.

Ουσιαστικά, έχουν καταλήξει σε ένα είδος έξυπνων γυαλιών που επιτρέπουν στους νοσηλευτές την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων τους, επιτρέποντάς τους να “δούν” τις φλέβες ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Τα γυαλιά δεν χρησιμοποιούν ακτίνες Χ ή κάτι τέτοιο (το οποίο είναι ανθυγιεινό ούτως ή άλλως), αλλά αντ ‘αυτού, το Eyes-On Glasses System, όπως ονομάζεται η εφεύρεση, χρησιμοποιεί πολυφασματικό φωτισμό για να δείξει πού είναι οι φλέβες.

Από τεχνικής απόψεως, οι φλέβες είναι πράγματι ορατές μέσω του δέρματος, αλλά όχι με γυμνό μάτι, συνήθως.

Μπορεί να γίνει όμως και τρομακτικό. Αν οι φλέβες ήταν τόσο ορατές όλη την ώρα, όλοι θα μοιάζαμε με κάτι από ταινία τρόμου ή ταινία χρήσης ναρκωτικών.

Το Eyes-On Glasses System βασίζεται στην τεχνολογία των Moverio Smart Glasses  της Epson και σε μία see -through wearable οθόνη που τροφοδοτείται από Android.

Η συσκευή κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος , αλλά αφορούσε παιχνίδια και εφαρμογές αλληλεπίδρασης.

Το εγγύς υπέρυθρο φως τονίζει την αποξυγονωμένη αιμοσφαιρίνη στις φλέβες του ασθενούς, ενώ δύο στερεοσκοπικές κάμερες συλλαμβάνουν τις εικόνες. Οι εν λόγω εικόνες μεταδίδονται ασύρματα (μέσω Bluetooth, Wi – Fi ή 3G σύνδεσης) σε έναν υπολογιστή που γίνεται παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όταν απαιτείται.

Τέλος, τα γυαλιά έχουν ακόμη και ένα ζευγάρι ενσωματωμένα ηχεία, επιτρέποντας στους γιατρούς να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη.

Μια επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στο RSNA 2013, στις 1-6 Δεκεμβρίου στο McCormick Place στο Σικάγο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS