ΑρχικήsecurityΗ ιστοσελίδα της υπηρεσία κρυπτογράφησης Chat "Cryptocat" έχει μπλοκαριστεί στο Ιράν

Η ιστοσελίδα της υπηρεσία κρυπτογράφησης Chat “Cryptocat” έχει μπλοκαριστεί στο Ιράν

cryptocatnewΗ Cryptocat, μια ιστοσελίδα που παρέχει ασφαλή και κρυπτογραφημένη υπηρεσία ζωντανών μηνυμάτων, έχει αποκλειστεί στο Ιράν.

Παρά το γεγονός ότι Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι προσφέρουν περισσότερη ελευθερία στο διαδίκτυο, τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το twitter έχουν αποκλειστεί στο Ιράν, αναφέρει η Mashable. Τώρα, έχουν επίσης αποκλείσει και την υπηρεσία Cryptocat.

Η επίσημη ιστοσελίδα της cryptocat αναφέρει ότι η cryptocat φαίνεται να είναι η πρώτη και μοναδική κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας που μπλοκάρει το Ιράν. Αν και η κύρια σελίδα του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών ανακατευθύνεται στη σελίδα λογοκρισίας, το blog τους είναι προσβάσιμο για τους χρήστες του Ιράν.

Η εφαρμογή είναι ακόμα διαθέσιμη στο Chrome Web Store και στα πρόσθετα του Firefox. Στο blog post, η cryptocat εξήγησε πώς να έχουν πρόσβαση την υπηρεσία οι χρήστες στο Ιράν. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δικτυακό τόπο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης TOR, ένα λογισμικό που επιτρέπει την online ανωνυμία και βοηθά τους χρήστες να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS