ΑρχικήinetH Google αναπτύσσει έναν «εικονικό σωσία» για τα social media

H Google αναπτύσσει έναν «εικονικό σωσία» για τα social media

Social media buttonsΓια όσους θέλουν να περιορίσουν τις ώρες που περνούν καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα, η εταιρεία δημιουργεί ένα λογισμικό που θα ετοιμάζει αυτόματα τις απαντήσεις στα μηνύματα που λαμβάνουν.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Η Google έχει στα σκαριά μια λύση για όσους αισθάνονται πως γίνεται όλο και πιο δύσκολο και χρονοβόρο να συντηρούν σε καθημερινή βάση την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Πιο συγκεκριμένα, ο ιντερνετικός κολοσσός αναπτύσσει ένα λογισμικό το οποίο θα παίζει τον ρόλο «εικονικού σωσία» στα social media, αναλαμβάνοντας να ετοιμάζει αυτόματα τις απαντήσεις στα εισερχόμενα μηνύματα.

Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για να πατεντάρει την ιδέα, δηλώνοντας πως στόχος είναι το λογισμικό να αντιδρά στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ακριβώς όπως και ο πραγματικός χρήστης. Γι’ αυτό το software θα «παρακολουθεί» αρχικά τη συμπεριφορά του χρήστη στα social media, ώστε να τη «μάθει».

Έτσι, θα μπορεί στη συνέχεια να αντιγράψει τον τρόπο που αυτός αλληλεπιδρά με τους φίλους του, αντιδρώντας πανομοιότυπα στα update και τα μηνύματα των επαφών του. Σε όλες τις περιπτώσεις, το λογισμικό θα ετοιμάζει την αντίδραση που θεωρεί κατάλληλη, την οποία ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού θα μπορεί με ένα «κλικ» να αποδεχθεί ή να απορρίψει.

Μάλιστα, το software θα «καταλαβαίνει» τον χαρακτήρα που έχουν τα μηνύματα, έτσι ώστε όταν αυτά προέρχονται π.χ. από τον επαγγελματικό κύκλο του χρήστη, η απάντηση που θα ετοιμάζει να είναι τυπική. Στην περίπτωση που τα μηνύματα έχουν αρκετά πιο προσωπικό χαρακτήρα, θα ρωτά τον κάτοχο του λογαριασμού αν θέλει να αναλάβει ο ίδιος την απάντηση, χωρίς να παρέμβει καθόλου.

Η αίτηση για την πατέντα υπογράφεται από τον Ashish Bhatia, μηχανικό της Google, ο οποίος αναφέρει πως η λύση αυτή είναι απαραίτητη, από τη στιγμή που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί ο μέσος άνθρωπος έχει δημιουργήσει πλέον ένα αρκετά ευρύ κοινωνικό δίκτυο, που πλέον είναι δύσκολο να το διαχειρισθεί καθημερινά χωρίς βοήθεια.

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS