Αρχικήinet11 «πρωτοποριακές» εφευρέσεις του παρελθόντος

11 «πρωτοποριακές» εφευρέσεις του παρελθόντος

paliesefevreseis-680_304758_30TX35Αν νομίζατε πως τα παράξενα, πρωτοποριακά τεχνολογικά gadget αποτελούν προνόμιο της δικής μας μόνο εποχής, οι παρακάτω φωτογραφίες-ντοκουμέντα θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Δείτε τους ευφάνταστους τρόπους που εφευρέτες κατάφεραν να λύσουν σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας έναν αιώνα πριν και… βγάλτε τους το καπέλο.

*Το σωσίβιο από λάστιχο ποδηλάτου

1

Μια παρέα νεαρών Γερμανών ποζάρουν ενθουσιασμένη το καλοκαίρι του 1925, έτοιμοι να βουτήξουν με το εσωτερικό της ρόδας του ποδηλάτου τους ζωσμένο στον κορμό τους.

*Το μοτοποδήλατο με τη μία ρόδα

2

Ο Ιταλός M.Goventosa de Udine εφηύρε το 1931 αυτό το ριζοσπαστικής τεχνολογίας και αισθητικής όχημα που μπορούσε να ταξιδέψει με 150 χιλιόμετρα την ώρα και κυρίως να τραβήξει τα βλέμματα με την σουρεαλιστική του όψη.

*Όχημα… παντός εδάφους

3

Δεν υπάρχει πλαγιά, δρόμος ή οποιασδήποτε μορφής έδαφος που δεν μπορεί να διαβεί αυτό το αυτοκίνητο-τρακτέρ-σαρανταποδαρούσα, που… εντοπίστηκε στην Αγγλία το 1936.

*Πιάνο για κατάκοιτους

4

Αυτό το μουσικό όργανο κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1935 ειδικά για ανθρώπους που δεν μπορούσαν – ή δεν ήθελαν – να σηκωθούν από το κρεβάτι.

*Γυαλιά κρεβατιού

5

Απορούμε γιατί αυτή η εφεύρεση δεν έπιασε. Με αυτά τα γυαλιά δεν χρειάζεται ούτε να κουράζεις τον αυχένα σου αλλά ούτε και τα χέρια σου, προσπαθώντας να βρεις γωνία ώστε να διαβάσεις το βιβλίο σου ξαπλωμένος. Η φωτογραφία προέρχεται από την Αγγλία των ‘30s.

*Ηλεκτρικό μπουφάν

6

Δεν πρόκειται για άλλο ένα μέσο επιβολής της θανατικής ποινής, αλλά για ένα ηλεκτρικά θερμαινόμενο μπουφάν που σχεδιάστηκε για τους αμερικανούς τροχονόμους το 1932. Η θέρμανση στο εσωτερικό του jacket τροφοδοτείται από ειδικές πρίζες που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο.

*Αυτοκίνητο με… καλάθι για επιβάτες

7

Φανταστείτε ένα «υνί» σχεδιασμένο για ανθρώπους, τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος μιας άμαξας και έχετε αυτό το πρωτοποριακό όχημα στο Παρίσι των ‘20s.

*Το πρωτόγονο GPS

8

Αυτή η συσκευή, περίπου οκτώ δεκαετίες πίσω, λειτουργούσε με κυλιόμενους χάρτες που περνούσαν από την «οθόνη» ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος.

*Πτυσσόμενη γέφυρα

9

Θέλεις να περάσεις ένα ρυάκι, ένα χαντάκι ή ένα μικρό ποτάμι και ο δήμος ή η κοινότητά σου δεν έχει μεριμνήσει για την κατασκευή γεφυριού. Τι κάνεις; Μα απλώνεις αυτό το χρηστικότατο πτυσσόμενο γεφύρι φυσικά. Κατασκευής του 1926 στην Ολλανδία.

*Η εφημερίδα-τηλεγράφημα

10

Παιδιά από το Missouri διαβάζουν εφημερίδα που τυπώνεται σαν σε φαξ από τον ραδιοσταθμό WOR της Νέας Υόρκης το 1938.

*Χιονοπροστατευτικά

11

Αυτοί οι κώνοι τοποθετούνται σαν φίμωτρα στο πρόσωπο και το προστατεύουν πλήρως από τις χιονοπτώσεις. Το εμπνεύστηκαν καναδοί εφευρέτες το 1939.

Πηγή: in2life.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS