ΑρχικήinetH πολιτική απορρήτου της Google παραβιάζει την ολλανδική νομοθεσία περί προστασίας των...

H πολιτική απορρήτου της Google παραβιάζει την ολλανδική νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων

300px-Flag_of_the_Netherlands.svg__1

Σύμφωνα με την Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA), η πρακτική της Google, η οποία συνδυάζει προσωπικά δεδομένα από διαφορετικές υπηρεσίες της, παραβιάζει τον ολλανδικό νόμο περί προστασίας των δεδομένων.

Το Μάρτιο του 2012, η Google παρουσίασε μια νέα πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας που επιτρέπει το διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων μεταξύ όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών της.  Ωστόσο, η Google έκανε τις αλλαγές χωρίς να ενημερώσει επαρκώς τους χρήστες, και χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεσή τους, τόνισε η DPA.

“Η έρευνα δείχνει ότι η Google δεν ενημερώνει σωστά τους χρήστες σχετικά με το ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται και συνδυάζονται, καθώς και για ποιους σκοπούς” δήλωσε. “Με τον τρόπο αυτό, η Google δημιουργεί έναν αόρατο ιστό με τα προσωπικά μας δεδομένα, χωρίς τη συγκατάθεσή μας, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το νόμο”.

Η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι η πολιτική της εταιρείας σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιτρέπει την δημιουργία πιο απλών και αποτελεσματικών υπηρεσιών.

Η DPA δήλωσε ότι προς το παρόν δεν θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον της Google, η οποία κλήθηκε να παραστεί σε ακρόαση, κατά την οποία η ολλανδική αρχή θα αποφασίσει εάν η λήψη μέτρων είναι αναγκαία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS